NOGOMET

Prije 48 godina Hase je odigrao posljednju utakmicu

Asim Ferhatović, majstor driblinga

A. JAMAKOVIĆ

17.10.2014

Posljednju utakmicu u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo legendarni Asim Ferhatović Hase odigrao je na jučerašnji dan prije 48 godina protiv Rijeke na Kantridi. Uvjerljiva pobjeda Sarajeva rezultatom 4:0 ostala je u sjeni povrede jednog od najboljih igrača s ovih prostora i majstora driblinga, nakon koje je okončana jedna blistava igračka karijera.   

Grub start

Za Bordo tim tada su igrali Sirćo, Fazlagić, Bajić, Jesenković, Biogradlić, Muzurović, Prodanović, Musemić, Ferhatović, Prljača i Antić.

hase-markica

Hasetov lik na poštanskoj markici

Fuad Muzurović prisjetio se za "Dnevni avaz" posljednje Hasetove utakmice kada je na njega grubo startovao Marjan Brnjac.

Privržen Sarajevu

- Nijednog trenutka nismo pomislili da je riječ o ozbiljnoj povredi. Tu utakmicu je briljirao Vahidin Musemić s dva gola i ta generacije je bila, vjerovatno, najbolja u historiji FK Sarajevo i prva koja je donijela titulu prvaka u BiH. Do kraja sezone Hase je stalno bio uz nas, gledao treninge, bio je mnogo privržen Sarajevu. Nikada neće biti zaboravljen od navijača, ne samo Bordo kluba već i drugih, jer nije pravio razlike među ljudima - ispričao nam je Muzurović.

Dodao loptu Antiću i otišao se napiti vode!

- Sve do povrede Hase je fenomenalno igrao te sezone. Sjećam se da je u Splitu napravio dar-mar u odbrani Hajduka, a zatim loptu dodao Antiću te otišao da se napije vode. Antić je tada dao gol kojim smo slavili pobjedu - dodao je Muzurović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.