NOGOMET

Talentirani Arnautović nasljednik Spahića

Pionirski reprezentativac i velika nada

A. M.

17.10.2014

Fudbalski klub Sarajevo fabrika je talenata. Jedan od najvećih i najperspektivnijih je član U-15 reprezentacije Bosne i Hercegovine Ahmed Muhamed Arnautović, koji je svojim igrama za bordo klub i selekciju naše zemlje već sada skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova.

- Postavio sam na YouTube video svojih utakmica. To je današnji CV. Čelnici švedskog kluba IK Viljana odmah su me pozvali na sedmodnevne pripreme koje sam u avgustu odradio i bili su oduševljeni. Dobio sam visoke ocjene i u narednom periodu računaju na mene - počeo je razgovor 15-godišnji Arnautović, koji igra na poziciji stopera, ali po potrebi može zaigrati i na desnom beku.

Ovog polivalentnog nogometaša, visokog 183 centimetra, karakterizira izuzetna brzina, neobična za jednog stopera. S ponosom ističe da mu se san da zaigra za reprezentaciju BiH ostvario, ali tu ne želi stati. Naporno trenira da bi jednog dana zamijenio Emira Spahića u reprezentaciji BiH.

- Mnogi kada vide moju konstituciju, pomisle da sam stariji. Visina mi pomaže da postižem golove nakon zračnih duela. Devet godina sam trenirao da bih postao reprezentativac BiH. Za to se živi. Moj naredni cilj je da zaigram za A selekciju i sve ću učiniti da do toga dođe - kazao je Arnautović, kojem su uzori igrači Mančester sitija i PSG-a, Belgijanac  Vinsent Kompani (Vincent Kompany) i Brazilac Tiago Silva (Thiago).

Uzorni sportista

Dok su mladići u njegovim godinama skloni izlascima zbog kojih je mnogima upropaštena nogometna karijera, Arnautović je drugačiji tip - uzorni sportista.

- Ne izlazim niti pijem. Moj život je sport i njemu sam posvećen. Pohađam Drugu gimnaziju i knjigu nikada neću zapostaviti - kazao je Arnautović, kojem nogometni stručnjaci predviđaju veliku karijeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.