NOGOMET

Husić najavljuje mogući odlazak iz Slobode

Iznenađenje na redovnom sastanku s novinarima

E. M.

17.10.2014

Na današnjoj press konferenciji FK Sloboda predsjednik UO Azmir Husić najavio je kako postoji mogućnost da već na narednoj Skupštini kluba koja je zakazana za početak naredne godine podnese ostavku. Ovim potezom Husić je iznenadio sve prisutne novinare, koji su tražili nešto konkretnije objašnjenje.

- Mi ćemo na Skupštini kluba podnijeti detaljan izvještaj o svim aktivnostima u proteklom periodu. Ono što smo uradili do sada nekima se možda neće svidjeti kao ni vizija koju ima ovaj Upravni odbor. -  kazao je Husić.

Husić kao da  se pita može li uopšte ovako funkcionisati klub ?

- Ja se vodim principom da dok sam tu sve mora da bude kako treba, za ove dvije godine dok sam bio na čelu kluba, Slobodu sam ostavio bez ijedne marke duga dok smo uspjeli dug kluba od skoro osam miliona da prepolovimo - istakao je predsjednik  Husić i dodao: .

- Ono što već sad odgovorno mogu da kažem jeste da nikada neću potraživati niti jednu jedinu marku koju sam dao za Slobodu, a vjerujte mi da se radi o ozbiljnim novcima. Ovaj klub volim i tako će uvijek biti bez obzira gdje se nalazim i šta radim. Ova uprava je napravila dobar posao, ali se mora mnogo toga promijeniti da bismo nastavili s realizacijom dugoročnih planova – rekao je Azmir Husić.

Šta će svega od ovoga biti, pokazat će vrijeme. No, bolje upućeni poznavaoci tuzlanskih, odnosno prilika u Slobodi, kažu da su također jako iznenađeni, imajući u vidi koliko je do sada pomogao i uložio u Slobodu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.