NOGOMET

Karačić: Na Koševu su više nego prepotentni

Zrinjski danas u derbiju u Mostaru dočekuje Sarajevo

Ma. P.

18.10.2014

U miru su se Pod Bijelim brijegom mogli pripremati za današnji derbi protiv Sarajeva, ali i dobrom raspoloženju zbog odličnog učinka u prvih deset kola.

Veliki ulog

Iako u taboru prvaka respektiraju protivnika, osjeća se i veliko samopouzdanje pred veliki meč u Mostaru.

 - Rekao bih da možemo puno dobiti, puno više nego što možemo izgubiti, a s druge strane Sarajevo može puno izgubiti. Sudeći prema izjavama koje dolaze s Koševa, rekao bih da su u taboru Sarajeva prepotentni, što je njihovo pravo, ali ja ću ih podsjetiti da nama prošle sezone niko nije ništa poklonio, a niti smo ove sezone nezasluženo tu gdje jesmo. Ukratko, smatram da ćemo pružiti još bolju partiju nego protiv Veleža i svima koji vole Zrinjski donijeti veliko zadovoljstvo - izjavio je trener Zrinjskog Branko Karačić.

Trener Bordo momčadi Meho Kodro u četvrtak je izjavio kako Sarajevo “nema veliki imperativ u Mostaru”, ali Karačić smatra da je to samo “pila naopako”.

 - Sarajevo ima imperativ u svakoj utakmici, a u ovoj pogotovo, bez obzira što govore. Imaju tri boda manje od nas, četiri od Širokog Brijega, gledaju u leđa i Željezničaru, tako da moraju razmišljati, htjeli to priznati ili ne, što bi za njih značio novi poraz - dodao je trener Zrinjskog.

Karačić uglavnom ima dobru situaciju i s igračkim kadrom.

Dvojica rovitih

- Katanec i Blaić su u kombinacijama, ali iza njih su povrede, tako da je možda opasno u ovakvoj utakmici krenuti s dva rovita igrača, a problem je što ni Zlatić, koji također kandidira za desni bok, nije u željenom ritmu nakon povrede - kazao je Karačić.

 

3 boda Zrinjski ima više od Sarajeva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.