NOGOMET

City razbio Tottenham, Aguero ušao u historiju

8. kolo Premiershipa

(E. Al.)

18.10.2014

U fantastičnoj utakmici 8. kola Premiershipa između Manchester Citya i Tottenhama građani su slavili rezultatom 4:1.

Najbolji strijelac građana Kuna Aguero postigao je četiri gola, a vidjeli smo i četiri penala i crveni karton.

U prvom poluvrijemenu gledali smo odličan fudbal. Prvo su zaprijetili gosti, ali je Masonovo udarac sjajno odbranio Hart. Kazna je uslijedila u 13.minuti kada je Aguero iz solo akcije sjajno pogodio za 1:0. Već u narednom napadu su Spursi uzvratili. Veliku grešku Fernanda je iskoristio Eriksen koji je poravnao na 1:1. U 20.minuti je Lampard oboren u kaznenom prostoru, a diskutabilnu situaciju je sudija ocijenio kao penal, a drugi gol postiže Aguero koji je sa 59 golova u Premiershipu postao najbolji strijelac Građana u historiji (prestigao Teveza, 58).

Samo 12 minuta kasnije novi penal za City, ali ovaj put je Aguero bio neprecizan. Sve se vrtilo oko Argentinca koji je u nastavku prpustio još jednu šansu, ali je Lloris bio na mjestu. Treba dodati i da je Tottenham igrao dosta otvoreno, a propustio je nekoliko dobrih poluprilika, najviše preko Eriksena i Lamele. U prvom dijelu se čini se ozbiljno povrijedio Lamaprd koji je morao van igre.

I početkom drugog dijela Aguero je imao dvije prilike, ali je oba puta bio neprecizan. U 62.minuti diskutabilan penal i za goste. Loptu je uzeo Soldado, ali Hart sjajno brani. Samo tri minute kasnije golman Cityja je bio ponovo na zadarku kada je šutirao Rose.

U 67.minuti i četvrti penal, treći za City, a crveni karton je zaradio Fazio. Siguran sa 11 metara je bio ponovo Aguero, koji je riješio sve dileme oko pobjdnika. Do kraja je domaćinu bilo lakše, a terensku nadomoć krunuišu u 76.minuti kada čudesni Aguero postiže četvrti pogodak.

Naš reprezentativac Edin Džeko nije ulazio u igru.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.