NOGOMET

Iz UEFA-e procurila vijest koja će obradovati Srbiju!

Inspektori i dalje prikupljaju dokaze

(A. Vr.)

18.10.2014

Generalni sekretar Nogometnog Saveza Češke i član Disciplinske komisije UEFA-e Rudolf Repka vjeruje da reprezentacije Srbije i Albanije neće biti isključene iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Isti izvor predviđa visoke finansijske kazne, javlja "Kurir".

Češki magistar prava misli da će prekinuta utakmica biti odigrana na neutralnom terenu bez prisutnosti publike, a jednako bi tako trebala biti odigrana i utakmica kojoj je domaćin trebala biti Albanija. Sam je Repka rekao:

- Ne mogu spekulirati o visini novčane kazne jer tu postoji puno mogućnosti, od suspenzije stadiona pa sve do eliminacije iza daljnjeg takmičenja. Međutim, ne vjerujem da će Srbija i Albanija biti kažnjene na najekstremniji način, iako se i to razmatra kao moguće rješenje u UEFA-i - rekao je Repka.

Iako je odluka trebala biti donesena 23. oktobra, Repka je siguran kako će ona biti donesena tek u novembru. To objašnava ovako:

- Kada je riječ o ovako ozbiljnim istupima, ono o čemu su pisali mediji bio bi previše kratak period. Inspektori UEFA-e i dalje prikupljaju dokaze i tek kada oni budu gotovi sa svojom istragom, na scenu dolazi Disciplinska komisija. U četvrtak će se doduše znati presuda što se same utakmice tiče, ali što se kazni za Saveze tiče, oni će biti poznati tek nakon četvrtog kola kvalifikacija – objasnio je češki predstavnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.