NOGOMET

Džeko: Na SP smo mogli bolje proći, a Ibrahimović je najbolji napadač na svijetu

Naš kapiten u razgovoru za FIFA.com

Al. Ti.

21.10.2014

Ova godina će biti svakako jedna od onih koja će ostati u dragom sjećanju za kapitena naše reprezentacije Edina Džeke, koji je postao prvak sa ekipom Manchester Cityja, a također je i po prvi put sa selekcijom BiH učestvovao na Svjetskom prvenstvu, koje se održalo u Brazilu.

Naš kapiten je u razgovoru za FIFA.com razgovarao o planovima za budućnost, reprezentaciji BiH, Messiju, Ronaldo, ali i Ibrahimoviću...

"Loš start u kvalifikacijama i poraz od Kipra. Zaista ne znam kako se to desilo. Svi su očekivali da ćemo pobijediti, ali danas svaka ekipa igra nogomet, niko sa sigurnošću ne može reći da će pobijediti, ali protiv Kipra jednostavno nije bio naš dan", rekao je Džeko.

Također, Džeko se osvrnuo i na našu kvalifikacionu grupu, a navodi i ko je glavni favorit za prvo mjesto.

"Glavni favorit je Belgija, a smatram da su i ostale selekcije Izrael, Vels i Kipar dobre ekipe. Sve ove reprezentacije su kandidati za drugo, odnosno treće mjesto", kazao je Džeko.

Kada je u pitanju nastup na Svjetskom prvenstvu sa reprezentacijom BiH, Džeko je istakao kako je to bio jedan sjajan događaj za cijelu državu.

"Bilo je sjajno igrati u Brazilu protiv najboljih ekipa svijeta. Svako od nas je sanjao da igra na Svjetskom prvenstvu. Možemo biti ponosni i mislim da smo mogli bolje. Drago mi je što smo ostvarili historijski uspjeh za našu zemlju. Bio je to prvi nastup na Svjetskom prvenstvu za našu mladu naciju i to nam daje veliko samopouzdanje za budućnost", kaže Džeko i dodaje kako je nakon BiH, na Mundijalu navijao za Njemačku.

"Igrao sam u Njemačkoj dosta godina, poznajem dosta igrača u njihovoj reprezentaciji i zasluženo su prvaci svijeta. Pa u našoj selekciji od 22 igrača, čak 14 govori njemački i to nešto govori".

Džeko je, također, izjavio kako su Messi i Ronaldo bez konkurencije najbolji igrači na svijetu, a poslije njih to je Zlatan Ibrahimović.

"Messi i Ronaldo su bez sumnje dva najbolja igrača na svijetu. Način na koji postižu golove i igraju je fantastičan. Nikad ih ne poredim, samo kažem da su njih dvojica najbolji. Zlatan Ibrahimović je za mene definitivno najbolji napadač. Kako postiže golove, sa kojom lakoćom, to je fascinantno. Svakako da ima još mnogo odličnih napadača, ali za mene je Ibrahimović najbolji", rekao je Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.