NOGOMET

Ibraković: Mrze nas zato što smo uređen klub i imamo redovne plaće

Sportski direktor Sarajeva za "Avaz"

Autor:A. MIZDRAK

5.11.2014

Sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković odmah nakon što se okončao 104. gradski derbi između Željezničara i bordo kluba (1:2) dao je za naš list prilično euforične izjave.

Podsjetimo, Ibraković je u nedjelju poslije podne kazao da je rezultat trebao biti 7:1 za Sarajevo te da Željezničar za neuspjeh ne treba tražiti alibi u svojoj mladosti, već u neznanju.

Hladne glave

Kontaktirali smo jučer Ibrakovića, koji je hladne glave ponovo zauzeo isti stav.

- Stojim iza svojih riječi. Već godinu trpimo nekakve priče da smo Tanovi plaćenici, da smo ovakvi ili onakvi. Te su im se izjave obile o glavu. Zašto nas mrze, je li, možda, zato što imamo redovne plaće ili zato što smo uređen klub? Neka gledaju sebe i svoja posla - rekao je Ibraković.

Sportski direktor Sarajeva nakon utakmice je najavio i kaznu za Harisa Duljevića, koji je propustio priliku da dotuče Željezničar na Grbavici, što se bordo klubu moglo obiti o glavu.

- Bit će novčano kažnjen, imamo svoja pravila. Sav će novac otići u humanitarne svrhe - kazao je Ibraković.

Novi derbi

Danas će se na pomoćnom stadionu Koševa igrati novi vječiti derbi, ali u mlađim kategorijama. Ovog puta snage će odmjeriti kadeti (11 sati) i juniori (13) Želje i Sarajeva.

- Već smo pobijedili Željezničar u kategoriji pjetlići. Slavili smo i u seniorskoj kategoriji, a sada želimo trijumfirati i u ove dvije kategorije - zaključio je Ibraković.

Čestitke Tana i premije

Pobjedu nad ljutim gradskim rivalom čelnicima Sarajeva među prvima je čestitao većinski vlasnik bordo kluba Vinsent Tan (Vincent). Upitali smo predsjednika kluba s Koševa Edisa Kusturicu da li je malezijski milijarder, osim čestitke, potegao u džep i nagradio nogometaše premijama.

- Prije utakmice igrači uopće nisu tražili premije, svi su igrali za Sarajevo. Ipak, odlučili smo im dati novčanu nagradu za veliki rezultat, a o iznosu ne bih govorio, jer je to tajna i stvar klupske politike - kazao je prvi čovjek Sarajeva.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.