NOGOMET

City pod imperativom

Klub našeg Edina Džeke večeras (20.45 sati) dočekuje CSKA

A. M.

5.11.2014

Mančester siti našeg Edina Džeke u lošoj je formi kada su evropska takmičenja u pitanju pa je večerašnja utakmica (20.45 sati) protiv CSKA idealna prilika za "Građane" da preokrenu sezonu i istovremeno se približe plasmanu u osminu finala Lige prvaka.
 
Klub s Etihada poslije tri odigrana kola u najelitnijem nogometnom takmičenju i dalje ne zna za trijumf pa će se puleni trenera Manuela Pelegrinija (Pellegrini) morati probuditi ukoliko žele u narednu rundu takmičenja.

Silva i Kolarov

Pelegrini se nada povratku Franka Lamparda, koji je zbog povrede propustio četiri posljednje utakmice.

- Radio sam naporno prethodnih dana i nadam se da ću biti spreman - izjavio je Lampard.

Pobjedu očekuje napadač Sitija Serhio Aguero (Sergio).

- Najvažnija nam je utakmica protiv CSKA. Samo trijumf dolazi u obzir. Imamo ekipu za pobjedu. Moramo osvojiti tri boda, a onda to uraditi i u dvije preostale utakmice - rekao je Aguero.

Od prve minute očekuje se da zaigra Edin Džeko, a zbog povreda je neizvjestan nastup Davida Silve i Aleksandra Kolarova, koji su propustili nedjeljni gradski derbi sa Mančester junajtedom.

Ovjera plasmana

Bajern će u isto vrijeme, poslije lekcije iz savremenog nogometa i uvjerljivog trijumfa u Rimu (7:1), dočekati Romu i vjerovatno ovjeriti plasman u drugu fazu. Bavarci su u vrlo komotnoj situaciji, jer će večerašnjom pobjedom sigurno završiti na prvom mjestu grupe.

"Vučica" na Alijanc arenu ne dolazi s bijelom zastavicom. Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić govorio je s dosta optimizma na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Minhenu.

Mjesto u drugoj fazi mogu osigurati Čelzi, koji gostuje Mariboru, Pari Sen Žermen protiv APOEL-a, Barcelona na gostovanju kod Ajaksa (Luis Suarez se vraća u Amsterdam) te Porto protiv Atletika iz Bilbaa.

liga-prvaka-4-kolo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.