NOGOMET

Pjanić: Bio sam na rubu prelaska u Bayern 2008. godine

Naš reprezentativac se ipak odlučio za Lyon

Fena

5.11.2014

Vezni igrač nogometne reprezentacije BiH i italijanske Rome Miralem Pjanić je priznao da je 2008. godine bio na rubu prelaska u Bayern iz Münchena, ali da je naknadno ipak odabrao Lyon.

Nakon odlične sezone 2007/08 u Metzu, Pjanić je postao jedan od traženijih mladih igrača u Evropi. Bayern je bio jedan od klubova koji su ga pokušavali dovesti u svoje redove, ali Pjanić još nije bio spreman napustiti Francusku.

- Otišao sam u München da razgovaram o transferu u Bayern kada sam imao 18 godina. Iako ništa nije pošlo po zlu, na kraju sam se odlučio za Lyon. Mislim da nisam bio spreman za veliki klub poput Bayerna. Ne kajem se zbog te odluke, to je bio ispravan potez - izjavio je Pjanić za "Goal".

Pjanić je imao dvije odlične sezone u Lyonu, nakon čega se pridružio Romi na ljeto 2010. godine, gdje sada uživa ulogu važnog prvotimca.

Osvrnuo se i na večerašnji duel Lige prvaka s Bayernom na ''Allianz Areni'' i naglasio da se Roma želi iskupiti za domaći poraz od njemačkog tima od 7:1, od prije dvije sedmice.

- Zadovoljan bih bio neriješenim rezultatom. Vjerujem da se poraz od 7:1 nikada više neće ponoviti. Prošli smo kroz iskustvo slično reprezentaciji Brazila na svjetskom prvenstvu. Vjerujem da će večerašnja utamica ipak biti mnogo izjednačenija. Ne razmišljamo o nekoj vrsti osvete, već o bodu koji bi nas doveo u dobru poziciju za plasman u nerednu fazu takmičenja. Utakmica protiv Mancester Cityja je najbitnija za nas - zaključio je Pjanić.

Roma je trenutno na drugom mjestu grupe E sa četiri osvojena boda iz tri utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.