NOGOMET

Završeno nogometno prvenstvo Angole: Jović i društvo pobijedili u derbiju

Trenerski trio iz Travnika

S. P.

5.11.2014

Trenerski trio iz Travnika u Angoli Dragan Jović, Nedžad Selimović i Adnan Hodžić, na čelu “1. Augusta“, uspješno su završili sezonu. U posljednjoj derbi utakmici, koja je direktno odlučivala o plasmanu na četvrto mjesto, njihov tim danas je u gostima pobijedio ekipu Petro de Luanda rezultatom 2:1.

Nažalost ta pozicija ih nije odvela na međunarodnu scenu, jer je za to bilo potrebno bar treće mjesto koje im je izmaklo za samo tri boda. Ipak ostaje utjeha da je njihov tim igrao najofanzivnije i sa 49 golova postao najefikasniji , postigavši čak deset više od novog šampiona Libola koji je u trideset mečeva upisao 31 pogodak.

Obzirom da je Jović tim "1. Augusta“ preuzeo tokom sezone, kada je već mnogo zaostajao za vodećim ekipama, uprava kluba na kraju je iskazala veliko zadovoljstvo radom naših trenera. Stoga im je odmah ponuđen produžetak ugovora za novu sezonu, ali oni još nisu odlučili šta će dalje.

- Sada ne razmišljamo o daljem angažmanu, jer smo umorni i prvo želimo na odmor kod kuće sa porodicama. Ovdje smo uistinu imali posebno dobre uslove i rezultat nije izostao. Vjerujem da bi u idućoj sezoni napravili još više, ali o tome ćemo razmišljati nakon odmora. Uskoro stižemo u Bosnu., rekao je Jović.       

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.