NOGOMET

Messi stigao Raula na listi najboljih strijelaca, hrabrom Mariboru bod protiv Chelsea

Liga prvaka

Autor:A. Vr.

5.11.2014

Večeras su u okviru grupe F Lige evropskih prvaka igrane dvije utakmice u kojima su favoriti slavili sigurne pobjede.

Barcelona je na gostovanju kod Ajaxa ubilježila siguran trijumf.  Argentinski reprezentativac Lionel Messi pogotkom u 36. minuti susreta donio prednost Kataloncima.

U drugom dijelu Messi i Suarez su imali odlične šanse sredinom drugog dijela, ali su bili neprecizni da bi posljednju šansu prije crvenog kartona Veltmana za domaće imao Serero, ali nije bio uspješan, a to je ponovo kaznio Messi golom u 76. minuti susreta čime je stigao velikog Raula na listi najboljih strijelaca Lige prvaka.

 

U drugoj utakmici ove grupe PSG je slavio (1:0) protiv APOEL-a, a jedini pogodak na utakmici djelo je Cavanija. Imao je PSG inicijativu tokom cijelog toka meča samo su jednom uspjeli savladati golmana APOEL-a što je bilo dovoljno za trijumf i plasman u osminu finala zajedno sa Barcelonom.

U grupi G Lige prvaka postala je veoma zanimljiva situacija nakon odigranog 4. kola.

Slovenski Maribor je bio na pragu velike senzacije na svom terenu protiv favoriziranog Chelseaja. Odličnu igru Maribor je iskoristio sjajnim golom Ibraimija u 50. minuti za veliko oduševljenje u Ljudskom vrtu.

Ipak, tim Jose Mourinha ubacio je u brzinu više pred sami kraj i u 73. minuti nakon kornera najbolje se snašao Nemanja Matić i poravnao je rezultat na 1:1. Chelsea je u 80.

U 85. minuti dosuđen je penal za Chelsea nakon prekršaja nad Eden Hazardom, a belgijski reprezentativac je sam preuzeo odgovornost, ali je Samir Handanović odbranio i ostalo je 1:1.

 

Sporting je na svom terenu savladao Schalke. Naime, iako su Nijemci poveli autogolom Slimanija u 17. minuti, ali u ostatku susreta Portugalci su preko Sarra (17.), Jeffersona (52.), Nanija u 72. i Slimanija u 90. minuti došli do velike pobjede. Schalke je u 88. minuti preko Aoga uspio da ublaži poraz za konačnih 4:2.

U grupi E minhenski Bayern je rutinski odradio još jedan susret s Romom, dok je Manchester City još jednom razočarao.

City je bio veliki favorit na Etihadu protiv CSKA Moskve. Građanima je bila neophodna pobjeda i malo ko je očekivao da Moskovljani mogu da pariraju engleskom timu.

Već u drugoj minuti šok za domaće navijače, kada je Doumbia glavom loptu poslao iza leđa Harta.

Ipak, stvari se “vraćaju u normalu” šest minuta kasnije kada je Yaya Toure postigao lijep gol iz slobodnjaka. U 34. minuti pnovo Doumbia na djelu i ponovo vode gosti.

Akinfejev je branio sve što je bilo potrebno, pa CSKA sada ima četiri boda, koliko i Roma, dok je City ostao na dva boda i sve je dalje od osmine finala Lige prvaka.

Bayern je pred svojim navijačima s 2:0 pobijedio Romu. Poveli su golom Riberyja nakon lijepe akcije u 38. minuti, da bi Goetze na asistenciju Lewandowskog postavio konačan rezultat u 64. minuti.

Kod gostiju iz Rima od 58. minute igrao je i naš reprezentativac Miralem Pjanić.

Fudbaleri ukrajinskog Shakhtara u susretu četvrtog kola grupe H ostvarili su visoku pobjedu nad BATE Borisovom, a pobjedu je ostvario i Porto, koji je u gostima bio bolji od Athletic Bilbaoa.

Tim iz Donjecka na kraju susreta slavio je rezultatom 5:0. U drugom susretu grupe H, Porto je na gostujućem terenu bez mnogo problema nadigrao momčad Athletic Bilbaoa, a konačan rezultat susreta glasio je 2:0.

Iako je Porto tokom čitavog poluvremena bio bolji protivnik, na kraju je do prvog pogotka stigao tek u 56. minuti preko Martineza, da bi u 73. minuti prednost udvostručio Brahimi i postavio konačnih 2:0. 

 

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.