NOGOMET

Stiže novac od Mersina: Željezničar dobiva skoro 430.000 eura

Na Grbavici napokon dobre vijesti

Z. ŠARIĆ

6.11.2014

Željezničar će napokon dobiti novac od turskog Mersina, obeštećenje za Ibrahima Šehića, koji je 2011. godine otišao s Grbavice. Mersin je od Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) dobio posljednje upozorenje i do ponedjeljka, 10. novembra, morat će uplatiti Želji skoro 430.000 eura.

Propala nagodba

Turci su se već nekoliko puta oglušili na zahtjeve UEFA-e i FIFA-e da uplate ono što duguju, a za to vrijeme su preko privatnih veza nudili čelnicima "Plavih" da uplate umanjenu cifru (skoro 200.000 eura), a da klub s Grbavice povuče svoje tužbe.

Ideja je bila da Željezničar, koji je u teškoj finansijskoj situaciji, uzme odmah novac, jer se ovakvi slučajevi znaju "vući" godinama.

Značajna injekcija

Ipak, priča je stigla do kraja. Turci su 29. septembra dobili naređenje da moraju uplatiti do 10. novembra, a ukoliko to ne učine, uslijedit će kazne, oduzimanje bodova ili izbacivanje iz Turske lige, u kojoj se takmiče.

- Napokon ćemo dobiti svoj novac. Mersin je doveden pred zid, uputili su nam dopis u kojem izražavaju žaljenje što ranije nisu uplatili novac te da će to učiniti u zadatom roku. U situaciji kada nam je svaka marka dobro došla, ovo će biti zaista značajna finansijska injekcija - rekao je Almir Gredić, predsjednik Željezničara.

almir-gredic

Gredić: Značajna finansijska injekcija

Klub s Grbavice skoro je potpuno ispraznio kasu nakon što je morao izmiriti dugove prema “NLB banci” (bivša “BH banka”) i Kenanu Hasagiću, tako da će novac od Mersina donijeti potrebnu finansijsku stabilnost.

2011. godine Šehić je prešao u Mersin, a dvije sezone kasnije postao član azerbejdžanskog Karabaka

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.