NOGOMET

Safet Sušić nakon utakmice: Da li ću odstupiti? Znat ćete uskoro!

Prvu izjavu posvetio analizi utakmice

M. T.

16.11.2014

Mada je Safet Sušić prvu izjavu posvetio analizi utakmice, prvo pitanje koje se logično nameće je – hoće li odstupiti?

- Vjerovatno ćete znati uskoro. Ja sam jedno vrijeme bio jedna od najpopularnijih osoba u našoj zemlji, kada smo se kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo. Sada sam vjerovatno jedan od najomraženijih... Hajde da vidim i kako to izgleda – rekao je Sušić, nakon čega je dodao:

- Kada sam produžavao ugovor, dobro sam razmislio. I sada ću uzeti vremena za razmišljanje. Vjerovatno ćete brzo saznati moju odluku.

Ostao ili ne, šanse za plasman na Euro su sve manje.

- Male su, ali još postoje. U proljeće treba pokušati napraviti čudo, nema druge. Ima još šest utakmica i 18 bodova u igri. Ranije sam rekao da ko osvoji 18 bodova, ide na Euro. I sada stojim iza toga – rekao je Pape.

O samoj utakmici, Sušić je rekao da je Izrael sasvim zasluženo pobijedio.

- Čestitam Izraelu na utakmici i pobjedi. Igrali su daleko bolje, više se borili, htjeli... Njihovoj pobjedi nema prigovora. Nadigrali su nas tamo gdje smo mislili da smo dobri, a to je tehnika. Ponekad su nam i sakrivali loptu i zaista im čestitam. Nemam šta dodati. O drugom poluvremenu ne treba niti govoriti, kada se ostane s 10 igrača, ne može se ništa, ali i prvom su bili bolji od nas – rekao je Sušić, nakon čega je dodao da je imao najbolje namjere:

Stavio sam ekipu za koju smatram da je najbolja. Nažalost, mi nemamo puno igrača. Imali smo nesreću da smo u proteklih mjesec ostali bez 5-6 fudbalera, od toga vjerovatno četiri standardna i to je nenadoknadiv gubitak – prokomentirao je Sušić.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.