NOGOMET

Baljić: Iritiraju me pojedina imena kandidata za selektora

Bivši reprezentativac za "Avaz"

A. SOKOLOVIĆ

17.11.2014

Kod nas u Bosni i Hercegovini čudan je mentalitet. Svi nešto preko noći hoćemo da budemo, a ne možeš dalje nego što si bio. Sve ovo je cirkus što se dešava oko smjene selektora Safeta Sušića. Imamo selektora i tri, četiri vrhunska igrača. I svi ovi rezultati su naša realnost.

To je mišljenje Mirsada Baljića, bivšeg proslavljenog igrača Željezničara (blizu 200 utakmica) i reprezentacije nekadašnje Jugoslavije (29 utakmica).

- Kao da svjesno idemo unazad. Izrael nas je zasluženo dobio, ali moramo znati da više nema nema loših ekipa. Mala smo mi zemlja i samim plasmanom na Mundijal smo napravili nešto - kaže Baljić.

Zanimalo nas je njegovo mišljenje ko bi bio najbolji izbor za selektora, ako selektor Sušić danas u 16 sati bude smjenjen.

- Kada se spomenu pojedina imena, koji se sami nude ili preko novinara, malo me sve to iritira. Moramo biti pametni. Nemojte da nam se dogodi da se vraćamo u doba Milana Ribara, unazad 40 godina. Moramo biti svjesni da smo imali pehove s povredama Džeke i Ibiševića, pa i Pjanića u Haifi. Sušić je najbolje i najveće ime. Ne bi se trebao dirati - kazao je Baljić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.