NOGOMET

Safet Sušić dobio otkaz!

Sjednica Izvršnog odbora NSBiH

I. ĆOSIĆ

17.11.2014

Kako saznajemo, Safet Sušić dobio je otkaz na mjestu selektora nogometne reprezentacije BiH - rezultat je vanredne sjednice Izvršnog odbora NS/FS BiH koja se večeras održava u Sarajevu.

 

Inače, Safet Sušić se već nalazi u svom stanu u sarajevskom elitnom naselju Breka, gdje će sačekati vijest o svojoj sudbini na mjestu selektora reprezentacije BiH. Reporteri koji prate sjednicu Izvršnog odbora NSBiH čude se kako je zapravo Pape izašao iz Crystala, jer ga niko od njih nije vidio.

Kako javlja reporter "Avaza" sa lica mjesta, Safet Sušić je ostao pri odluci da neće podnijeti ostavku. On se pravdao, opirao i "koprcao", ali ne i prihvatio odgovornost. Nakon nešto više od sat vremena, Sušić je napustio sjednicu, dok su članovi Izvršnog odbora ostali raspravljati. Većina je za smjenu i kažu da će sve još potrajati.

U hotelu Crystal na Ilidži traje vanredna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH s jednom tačkom dnevnog reda – sudbina Safeta Sušića na klupi naše reprezentacije.

Prije početka sjednice niko nije bio raspoložen za davanje izjava. Predstavnicima medija Slavica Pecikoza, portparol Saveza, kazala je da će po završetku sjednice biti poznat epilog zasigurno turbulentnog sastanka.  

Za smjenu Sušića potrebno je 12 glasova  od 14 članova Izvršnog odbora. Nedostaje suspendirani Amer Halep.

U ilidžanski hotel Crystal stigao je selektor Safet Sušić koji će prisustvovati sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH na kojoj bi se trebalo razmatrati i da li će ovaj stručnjak ostati na čelu najbolje selekcije naše zemlje.

Inače, sve je spremno za sjednicu IO NS/FS na kojom bi glavna tema trebala da bude smjena aktuelnog selektora A reprezentacije BiH, Sušića, koji je sa svojim izabranicima u četiri utakmice kvalifikacija za EURO 2016. godine uspio osvojiti dva boda.

Sjednica je, po običaju, zatvorena za javnost, čemu svjedoče i zaštitari koji se nalaze na ulazu u objekat.

Članovi IO su polako počeli da pristižu (sjednica je zakazana za 16 sati), pa je tako došao i Darko Ljubojević potpredsjednik NS BiH, Denial Pirić i ostali... a o tome šta će odlučiti ovaj ogran NS/FS BiH uskoro opštinije....

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.