NOGOMET

Prijedlog kandidata za novog selektora do 1. decembra

Nakon smjene Safeta Sušića

I. ĆOSIĆ

17.11.2014

Nakon završetka sjednice Izvršnog odbora NSBIH, koja je održana večeras u Sarajevu,  generalni sekretar Jasmin Baković obratio se prisutnim novinarima i objavio odluke ovog organa:

- Utvrđeno je da je nakon četiri utakmice kvalifikacija za EURO 2016. dovodeno u pitanje ostavarenje cilja - plasman u Francusku i shodno tome Izvršni odbor NSBiH je donio odluku da se Safet Sušić razriješi dužnosti selektora. Odluka Izvršnog odbora je jednoglasna, a ujedno se zahvaljujemo Sušiću na korektnoj saradni i ostaverenim rezultatima, prije svega na plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, rekao je Baković.

Izvršni odbor je formirao komisiju koju čine Dino Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus, Denial Pirić i Sead Kajtaz koja ima zadatak da utvrdi prijedlog kandidata za novog selektora i taj prijedlog će biti proslijeđen Izvršnom odboru. Rok za taj posao je 1. decembar.

Istovermeno formirana je još jedna komisija u sastavu Ivan Beus, Nurdin Peštalić i Jasmin Baković. Njih trojica će sa Sušićem utvrditi eventualne sporne odluke iz njegovog dosadašnjeg ugovora sa NSBiH.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.