NOGOMET

Italijanski mediji hrvatskog navijača dovode u vezu sa silovanjem

Zvanični izvori još nemaju informacije

Autor:Srna

17.11.2014

Jedan hrvatski navijač dovodi se u vezu sa silovanjem 25-godišnje španske studentice u centru Milana, navode italijanski mediji.

Studentica je navodno policiji ispričala da je riječ o muškoj osobi s kojom se upoznala toga dana i da su pričali na engleskom.

Pronađena je ujutro na stepenicama stanice metroa iza katedrale, pa policija pregleda snimke nadzornih kamera.

Mediji u Italiji pišu da bi mogao da bude Hrvat, jer je veći broj hrvatskih navijača boravio na milanskom trgu Pjaca del Duomo prije početka utakmice.

Iz zvaničnih izvora još nema odgovora o toku istrage.

Kvalifikaciona utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine između Italije i Hrvatske, igrane juče u Milanu, bila je prekinuta zbog divljanja hrvatskih huligana. Prekid su uzrokovale baklje, koje su bacane na stadion.

Prema navodima italijanske agencije ANSA, hrvatski navijači uzrokovali su desetominutni prekid u 75. minuti utakmice i izbačeni su sa tribine, ali su nastavili da prave nerede i izvan stadiona.

Navijači su se sukobili s italijanskom policijom koja je huligane identifikovala i pokušala ih zaustaviti, a oni su policajce gađali raznim predmetima i dimnim bombama.

Zbog remećenja javnog reda i mira i nasilničkog ponašanja uhapšeno je 16 navijača, 15 odraslih i jedan maloljetni navijač biće zadržani u Milanu do srijede kada će biti izvedeni pred istražnog sudiju, navode hrvastki mediji.

Punoljetni će izlazak pred sudiju čekati u zatvoru, a maloljetnik u skladu s pravilima koja se primjenjuju u slučajevima maloljetnika.

Italijanska policija tvrdi da je polovina uhapšenih bila u vidno alkoholisanom stanju i kod njih je pronađen priličan broj pirotehničkih sredstava koja nisu stigli iskoristiti.

Povodom nereda koji su izbili na kvalifikacionoj utakmici, oglasio se i Hrvatski fudbalski savez, koji je pozvao na procesuiranje huligana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.