NOGOMET

Sušić: Neko ko je odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo po prvi put u historiji, zaslužuje drukčiji tretman

Nakon velikog debakla

(J. Be.)

17.11.2014

Nakon velikog debakla naše reprezentacije u kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo 2016. godine Safet Sušić je dao izjavu za N1.

"Nisam razočaran. To je bilo neminovno - kada nema rezultata kakvog svi očekuju, tada uvijek selektor, odnosno trener prvi strada. Razočaran sam da je što je bilo samo pitanje trenutka jer ako se ljudi sjećaju poslije prvog poraza protiv Kipra već tada se govorilo o mojoj smjeni. Neko ko je odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo po prvi put u historiji, zaslužuje malo drukčiji tretman kod ljudi" odgovor je Sušića na pitanje da li je razočaran odlukom o njegovom razrješenju s pozicije selektora.

"Mi smo izgubili jednu utakmicu koju nismo trebali da izgubimo, ja sam očekivao da možemo u najgorem slučaju da uzmemo bod i to bi nas ostavilo u trci za ozbiljne kandidate za prva dva mjesta. Nije ispalo onako kako smo svi priželjkivali, a poslije toga dogodilo se da se predsjednik i članovi Izvršnog odbora sastanu danas i donesu odluku da mi daju otkaz. Ja nisam htio da dajem otkaz, jer smatram da još uvijek postoje šanse. Treba uzeti u obzir 16 bodova iz pet utakmica što nije nemoguce da bi se eventualno završilo na drugom ili trećem mjestu", komentar je Sušića na sinoćnju utakmicu.

"Ja sam s jedne strane razočaran jer sam htio reprezentaciju poslije Svjetskog odvesti na Evropsko prvenstvo. Rezultati članovi Izvršnog odbora to mi nisu dozvolili. Međutim, to je sada olakšanje jer puno je bilo pritiska u posljednje vrijeme, puno se pisalo, izmišljalo i vrijeđalo i to je počelo da me iritira i mislim da je ovo i najbolji epilog", dodao je Sušić.

"Nadam se da će predsjednik i članovi Izvršnog odbora donijeti dobru odluku kada budu birali novog selektora. Čak se spominjala i cifra od nekih 26 ljudi, a nije lako izabrati nekog od tog broja, ali donijet će već pravu odluku", komentar je popularnog Papeta na pitanje koga vidi kao nasljednika.

"Za sad ne razmišljam, odmorit ću se malo, ali vjerovatno neću praviti neku dužu pauzu jer se ne osjećam puno umorno", izjavio je Sušić na pitanje da li ima nekih planova za budućnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.