NOGOMET

FK Sarajevo priprema senzacionalan transfer: Misimović na Koševu?!

Ne, nije novinarska "bomba", već potvrđena informacija

A. Dr.

19.11.2014

Zvjezdan Misimović stiže na Koševo?! Ne, nije novinarska "bomba", već potvrđena informacija u Fudbalskom klubu Sarajevo.

Direktori bordo kluba Dino Selimović i Abdulah Ibraković proteklih nekoliko dana boravili su u Njemačkoj, gdje su pregovarali s jednim od najboljih bh. fudbalera u poslijeratnom periodu i rekorderom po broju nastupa za "Zmajeve" (83).

Sjajna reakcija

- Ovo nije prvi put da smo razgovarali sa Zvjezdanom u vezi s njegovim eventualnim dolaskom u FK Sarajevo. Iskreno, pozitivno smo iznenađeni njegovom reakcijom na našu ponudu. U svakom slučaju, dolazak Misimovića nije nemoguća misija. Naprotiv, Misimović je iskazao želju za transferom u FK Sarajevo - kaže Selimović.  

I prije godinu je nekadašnji igrač Volfsburga, Galatasaraja, Dinama iz Moskve... dovođen u vezu sa Sarajevom, ali je sjajni veznjak tada isključio mogućnost dolaska na Koševu. Sada se čini da su se okolnosti promijenile.

- Upravo tako. Misimović je u međuvremenu završio epizodu u kineskom klubu Guižu, a mi smo organizacijom i imidžom kluba postali zanimljivi i igračima izvan BiH, pa i majstorima poput Zvjezdana.

On je istakao kako mu je reprezentacija mnogo dala i da bi se na određen način želio odužiti tako što bi zaigrao u Premijer ligi. Tako bi značajno porastao interes za domaće takmičenje, jer bi svi širom BiH uživo željeli vidjeti fudbalskog umjetnika - ističe Selimović.

Postoji optimizam

Naredna runda pregovora sa 32-godišnjim Misimovićem trebala bi uslijediti veoma brzo.

- Misimović narednog mjeseca dolazi u Sarajevo i opet ćemo sjesti za sto. Imamo razloga za optimizam - govori na kraju Selimović.

Ukoliko se ostvare nadanja u Titovoj 38b, transfer Misimović bio bi, bez sumnje, najveći u poslijeratnoj historiji bh. fudbala.

83 puta Misimović je nosio dres "Zmajeva"

26 golova postigao je Zvjezdan za BiH i samo je Edin Džeko efikasniji od njega

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.