NOGOMET

DALMACIJA NA NOGAMA "Otići ćemo u Zagreb pred vrata svima"

U znak podrške Hajduku

Fena

29.11.2014

Na splitskoj rivi danas nešto poslije 14 sati počeo je protestni skup kojeg je organizovao Klub navijača Hajduka u znak podrške svom klubu i, kako su naveli, nepravdi u HNS-u, a okupilo se nekoliko hiljada ljudi.

protesti-torcida-1

Na početku preko razglasa je zatraženo da skup protekne mirno i dostojanstveno. Prisutni nose višemetarski transparent na kojem piše "UEFA, zašto tolerišeš nepravednost HNS-a, naje.... zbog polufinala '98."

U mnoštvu transparenata koje nose prisutni, između ostalih piše "HNS je gotov!", "ZG=BG", "Zašto lažeš Borovec?", "Nije ni Musolini, nije ni Tito, neće ni Mamić", "Hrvatski sportski savezi najveće kukavice" ... i drugi.

protesti-torcida-3

Skup je počeo sviranjem hrvatske himne i minutom šutnje kojom je odana počast nedavno preminulom legendarnom golmanu Hajduka Ratomiru Vučkoviću, te navijaču Hajduka Grubišiću Čabi koji je preminuo prije godinu dana, a bio je jedan je od inicijatora akcija za ravnopravnost Hajduka u hrvatskom nogometu.

Među prisutnima bili su predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, predsjednica NO Hajduka Branka Ramljak i predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani.

Učesnici protesta izvikuju pogrdne uzvike na račun HNS-a i njegovih čelnika.

Protestni skup u organizaciji Kluba navijača Hajduka u znak potpore svom klubu i otpora nepravdi u HNS-u završio je u 15.30 sati na splitskoj Rivi, a policija kaže kako je sve prošlo mirno i bez ikakvih nereda.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.