NOGOMET

BH Fanaticosi: Njegovo ime je SERGEJ BARBAREZ i on je BOSNA I HERCEGOVINA!

Na poziciji selektora žele nekadašnjeg kapitena

(A.U.)

4.12.2014

Nakon što je reprezentacija BiH ostala bez selektora, pojavio se veliki broj kandidata za tu poziciju. Ipak, nakon što je jučer objavljena informacija da je i Sergej Barbarez predao kandidaturu, oglasila se navijačka grupa „BH Fanaticos“ koja bivšem kapitenu daje punu podršku.

Fanaticosi su na svojoj web stranici u saopćenju kazali da je reprezentacija BiH „na konopcima“, te da je bivši selektor Safet Sušić od respektabilnog tima, u vrijeme kada je postojala prilika da se još više ojača status u svjetskom fudbalu, napravi boksera kojem se već u četvrtoj rundi sluti kraj.

„Dva boda nakon četiri kola u grupi u kojoj smo bili nosioci je rasplet kakav niko od nas nije priželjkivao i dovedeni smo u situaciju da moramo dobiti najmanje pet od preostalih šest utakmica, te da se nadamo da će nam se i ostali rezultati poklopiti“, navodi se u saopćenju.

Najvjerniji navijači punu podršku daju legendi reprezentacije Sergeju Barbarezu.

"U ovom trenutku, po našem mišljenju, najbolje rješenje za novog selektora reprezentacije je čovjek koji ima dovoljno harizme, hrabrosti i drskosti da stane na čelo obezglavljenog tima i da iz igrača izvuče maksimum baš kao što je to činio godinama sa kapitenskom trakom oko ruke".

Smatraju da je manjak trenerskog iskustva trenutno najmanje bitan, te da reprezentaciji ne treba neko ko će im "nacrtati bolju korner-varijantu ili ko će im 'izmisliti' novi sistem.

"Njima treba neko ko će im biti poput vitaminske inekcije, neko ko će ih pogledati u oči, ohrabriti ih i dati im do znanja da se za taj grb i dres igra i srcem i glavom u istoj mjeri i da više nema kalkulisanja, samo pobjede i bodovi dolaze u obzir!", navodi se.

Napominju da je Izvršni odbor N/FS-a napravio "katastrofalnu grešku" produživanjem ugovora selektoru Sušiću nakon SP-a u Brazilu, jer je bilo i više nego očigledno da bivši selektor i nije bio previše zainteresovan da pokuša unijeti nešto novo u radu i oko reprezentacije.

"Zbog njih 15 i njega smo danas tu gdje jesmo. Sada imaju šansu da isprave tu grešku. Gospodo, njegovo ime je SERGEJ BARBAREZ i on je BOSNA I HERCEGOVINA! Zbog nas, zbog vas i zbog budućnosti svih ljudi koji vole ovu reprezentaciju".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.