NOGOMET

Pirić: Neki su više, neki manje skeptični, ali svi imaju želju

Tehnički direktor NSBiH

Autor:M. T.

4.12.2014

Jučerašnji dan u Nogometnom savezu BiH protekao je mirno. Nakon bogatih aktivnosti i razgovora s nekoliko kandidata za selektora u proteklim danima, srijeda nije donijela nikakve nove aktivnosti. Sumiraju se stare i planiraju nove.

Tehnički direktor NSBiH Denijal Pirić, član komisije koju je imenovao Izvršni odbor radi utvrđivanja liste prijedloga kandidata za selektora, kaže da su razgovori sa Mehmedom Baždarevićem, Draganom Okukom, Blažom Sliškovićem i Milovanom Rajevcem protekli u zdravoj atmosferi, ali da je još rano govoriti kako bi se stvari mogle odvijati uoči ključne sjednice Izvršnog odbora, koja je zakazana za 11. decembar.

- Želimo sjesti sa svima, da stvorimo pravu sliku o kandidatima i da na kraju izaberemo čovjeka koji će imati kapacitet, želju i vjeru u tim. Jer, nama treba neko ko će odmah moći stupiti u akciju - kaže Pirić.

Kako su izgledali dosadašnji razgovori?

- Svako je iznio svoje mišljenje i stav. Otprilike su slični, jer svi imaju želju da rade i dokažu se. Neki su više, a neki manje skeptični u vezi sa šansama našeg tima da se plasira na Euro, ali o detaljima ne bih govorio. Naše zaključke prezentirat ćemo članovima Izvršnog odbora na prosuđivanje - konstatirao je Pirić.

Tehnički direktor Saveza potvrdio nam je da su za danas planirani razgovori s Farukom Hadžibegićem, a za sutra s Amarom Osimom. I time bi lista domaćih kandidata bila zaključena. A o susretima sa strancima, na čelu s Feliksom Magatom (Felix Magath), još nema ni riječi.

- O tome za sada, zaista, ne mogu ništa reći. Definiran je samo plan da razgovaramo s domaćim stručnjacima, ali kako bi se situacija mogla odvijati do sjednice Izvršnog odbora, još ne znamo - rekao nam je Pirić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.