NOGOMET

Kajtaz: Hadžibegić i Osim ostavili dobar utisak

Ko će biti novi selektor

Fena

4.12.2014

Članovi Komisije za izbor selektora nogometne reprezentacije BiH, Denijal Pirić i Sead Kajtaz, te generalni sekretar Nogometnog saveza BiH (NSBiH) Jasmin Baković, danas su obavili razgovore s Amarom Osimom i Farukom Hadžibegićem.

Osim i Hadžibegić se nalaze u najužem krugu kandidata za nasljednika Safeta Sušića na klupi reprezentacije BiH, koji je dobio otkaz nakon loših rezultata u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Hadžibegić je 1999. godine u sedam utakmica vodio reprezentaciju BiH, dok je Osim u domaćem prvenstvu sa Željezničarom osvojio deset trofeja, a s japanskim JEF Unitedom bio pobjednik nacionalnog kupa.

- Razgovarali smo s oba kandidata, ostavili su dobar utisak, a mi ćemo detalje razgovora saopšiti Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH. Šta će se nakon toga desiti trenutno ne mogu reći - rekao je Kajtaz.

Prema dosadašnjim informacijama, najozbiljniji kandidati za nasljednika Safeta Sušića su Mehmed Baždarević, Amar Osim, Blaž Slišković, Milovan Rajevac i Faruk Hadžibegić.

Pred Sušićevim nasljednikom je težak posao, s obzirom na to da je BiH u prva četiri kvalifikaciona susreta osvojila samo dva od mogućih 12 bodova. 

Novi selektor trebalo bi da bude imenovan 11. decembra na sjednici Izvršnog odbora NSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.