NOGOMET

U Odžaku promovisano drugo izdanje knjige "sportskivremeplov.ba" Muhameda Bikića

Promocije drugog izdanja krenule iz Odžaka gdje je napravljena največa bh. zastava

(A.U.)

5.12.2014

Dugogodišnji sportski novinar Muhamed Bikić promovisao je u Odžaku drugo dopunjeno izdanje knjige "sportskivremeplov.ba", koja je još prošle godine izazvala veliku pažnju u BiH i regionu, a dokaz tome su brojne promocije prvog izdanja (Sarajevo, Bugojno, Breza, Mostar, Zenica, Plav, Travnik, Visoko, Zavidovići, Kakanj), saopćeno je iz izdavačke kuće „Buybook“.

"Prvo izdanje je promovirano uoči Svjetskog prvenstva u nogometu, a drugo uoči Svjetskog prvenstva u rukometu. Dakle, uoči najvećih sportskih manifestacija na koje se plasirao naš ekipni sport. Ništa nije slučajno, kao ni to što su promocije drugog izdanja krenule iz Odžaka gdje je napravljena največa bh. zastava za naše Zmajeve. Hvala organizatoru promocije Zmajevi Posavine Odžak“, kaže Bikić.

Na promociji su, pored autora, govorili bivši kapiten bh. reprezentacije Vlatko Glavaš,  te predsjednik navijačke grupe „Zmajevi Posavine Odžak“ Jasmin Mejrić.

„Ja sam još po izlasku prvog izdanja i promocije u mom Bugojnu rekao da je naš Muhamed napravio odličan i vrlo hrabar potez sa pisanjem ove knjige. Kao što vidite, nastavio je idalje promovisat naše vrijednosti, bh. sport i još jednom mu čestitam. Posebno što se ovaj put odlučio na nastavak promocija u Odžaku, odakle su zasigurno jedni od najvjerniji navijači naše BiH“, rekao je Glavaš.

Mejrić je kazao da se sa Bikićem upoznao prije promovisanja najveće bh. zastave.

„U tim trenucima smo od njega dobili veliku podršku i naravno da ćemo i mi njega podržati u ovom projektu koji zasigurno zaslužuje veliku pažnju. Sve što promivira našu dražavu BiH ima našu podršku, a upravo je ovom prilikom knjiga „sportskivremeplov.ba“, rekao je Mejrić.

Nakon Odžaka, autor knjige Muhamed Bikić, trenutno urednik i voditelj emisije „As exkluziv“ na TV Alfa, planira nastavak promocija i u drugim bh. gradovima, kao i u inostranstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.