NOGOMET

Misimoviću su vrata NSBiH uvijek otvorena!

Jasmin Baković na kafi s bivšim reprezentativcem

A. SOKOLOVIĆ

5.12.2014

Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, i Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba reprezentacije, jučer su u Sarajevu imali susret sa Zvjezdanom Misimovićem, bivšim reprezentativcem BiH, koji je stigao u kratku posjetu glavnom gradu naše zemlje.

Ugodno ćaskanje

Na jednosatnom druženju u jednom sarajevskom hotelu, uz ugodno ćaskanje i kafu, funkcioneri NSBiH razgovarali su sa Misimovićem o brojnim temama...

- Pričali smo o svemu, o Mundijalu u Brazilu, tekućim kvalifikacijama, selektorima... Misimovića poznajem od njegove prve utakmice, kada je debitirao za BiH. Uvijek je skroman, miran, ali jedinstven i veliki patriota. Znam da je bio i veoma bitan za atmosferu u reprezentaciji BiH - prenio nam je Baković dojmove nakon druženja sa Misimovićem.

U razgovoru za "Avaz" Baković je podvukao da je Misimović fenomenalan čovjek i sjajan kao prijatelj.

- Dodao mi je da sebe ne vidi u budućnosti kao trenera, ali sam mu rekao da su mu vrata NSBiH uvijek otvorena - kazao je Baković.

Poziv s Koševa

Kako saznajemo, Misimović je još jednom podvukao da se ne misli vraćati u reprezentaciju BiH kao igrač te da mu je u opciji angažman u Njemačkoj, s tim da nije precrtao mogućnost da jednog dana zaigra za FK Sarajevo, čiji su mu čelnici Dino Selimović i Abdulah Ibraković ponudili mogućnost transfera na Koševo.

Iako su nedavno imali susret u Minhenu, čelnici tima s Koševa jučer se nisu sastali sa Misimovićem u Sarajevu. No, to ne znači da neće već danas s obzirom na to da će popularni Miske ostati i preko vikenda u glavnom gradu BiH.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.