NOGOMET

"Avaz" saznaje: U Beču završen razgovor čelnika NSBiH sa Felixom Magathom

Potraga za selektorom

N. K.

5.12.2014

U Beču je obavljen razgovor članova komisije Nogometnog saveza BiH za izbor selektora "Zmajeva" s njemačkim stručnjakom Felixom Magathom, saznaje "Dnevni avaz".

Tokom  veoma korektnog i sadržajnog sastanka, Magath je izrazio izuzetno zadovoljstvo što mu je pružena mogućnost da razgovara sa predstavnicima NSBiH. Naglasio je da je u trenerskoj karijeri radio sa većim brojem igrača iz našeg regiona i da je bio u prilici da upozna njihov mentalitet te je dodao da Bosna i Hercegovina posjeduje izražen igrački potencijal, zbog čega se odlučio na kandidaturu za selektora, kao veliki izazov, ali i priliku za nove uspjehe, saopštava NSBiH.

Nadalje, Magath je govorio o svojoj fudbalskoj filozofiji, o viziji i programu rada u slučaju preuzimanja fukcije selektora BiH, zatim o predviđenoj strukturi stručnog štaba, kao i o planu praćenja naših igrača i protivničkih selekcija. Istakao je da želi dugoročniju saradnju sa NSBIH te je spreman voditi našu najbolju selekciju ne samo u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, nego i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Podsjetimo, novi selektor bit će izabran 11. decembra na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Kako saznajemo, komisija će razmotriti s kojim će još od kandidata razgovarati, ali neće sa svima, jer to nije moguće zbog rokova.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.