NOGOMET

Bit će teško bez Osima

Veznjak Tomislav Tomić o odlasku menadžera kluba

H. K.

5.1.2015

Za navijače Željezničara sigurno je omiljeni sin Grbavice, veliki je borac na terenu, koji je u završenoj polusezoni sam držao sredinu terena "Plavih" i koji uvijek daje sto posto mogućnosti za pobjedu svog tima.

Tomislav Tomić jedan je od onih fudbalera koje je Amar Osim 2012. godine doveo u klub iz GOŠKA, za koji je igrao kao posuđeni igrač Širokog Brijega. Od samog dolaska standardni je član prve postave, čovjek bez kojeg bi igra Željezničara bila nezamisliva.

Više funkcija

- Žao mi je što je Osim otišao, za klub je to veliki hendikep, jer je to čovjek koji je mnogo radio i skoro sam vukao za klub. Nedostajat će sto posto. Činjenica da je vršio više funkcija sve govori - rekao je Tomić.

On, kao i još nekolicina fudbalera, ima ugovor koji ga veže za Zvorničku 27 narednih šest mjeseci, a za njegov angažman zainteresirani su klubovi iz Slovačke i Belgije.

- Razgovarao sam s Osimom o novom ugovoru i bio sam spreman da produžim u slučaju da ne odem vani, ali sada njega nema pa ćemo vidjeti. Problem je što imam još šest mjeseci ugovora i zato nijedan ozbiljan klub neće dati veliki novac za mene - istaknuo je Tomić.

Nakon vraćanja tri boda Olimpicu, "Plavi" su sada petoplasirana ekipa prvenstva i očekuje ih velika borba za izlazak u Evropu. No, borac kakav jeste, Tomić smatra da se može uraditi i više.

Ciljevi kluba

- Tristo posto sam uvjeren da ćemo ispuniti ciljeve kluba i izboriti Evropu. Možemo se umiješati i u borbu za titulu, svi smo u pet deka prema kvalitetu. Vodeći nam bježi četiri boda, što je vrlo lako nadoknadivo u našoj ligi - zaključio je veznjak Željezničara.

 

275.000 eura vrijednost je Tomića prema Transfermarktu.

Poštujem odluku

Na mjesto Admira Adžema za novog trenera fudbalera Željezničara došao je Almir Memić, kome će asistirati Edis Mulalić.

- To je klupska odluka i ja je poštujem. Ja sam sa svakim trenerom imao odličan odnose i mislim da je Adžem imao dobar rezultat, isto kao što se nadam da će izabrani nastaviti istim putem. Na nama je da ispunimo zadate ciljeve kluba bez obzira na to ko je trener.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.