NOGOMET

Očekujem poziv u reprezentaciju

Milan Đurić, bh. internacionalac u Čezeni

H. KLAČAR

5.1.2015

Iako su mu tek 24 godine, iza napadača i potencijalnog novog člana fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Milana Đurića nalazi se veliko iskustvo igranja za nekoliko italijanskih klubova. Parma, Askoli, Krotone, Trapani, Kremonese, Sitadela te matična Čezena timovi su gdje je bivši član mladih “Zmajeva” gradio svoju igračku karijeru.

Mala kolonija

Uz Senada Lulića, Miralema Pjanića i Ervina Zukanovića, rođeni Tuzlak čini malobrojnu koloniju bh. internacionalaca u Seriji A, jednoj od najjačih liga svijeta.

- Trenutno sam u Čezeni, s kojom ću, vjerovatno, produžiti ugovor. Prijelazni rok traje do 30. januara pa ćemo vidjeti hoću li ostati ili ću karijeru nastaviti negdje drugo - rekao je Đurić.
 
Ove sezone, Đurić je za Čezenu odigrao ukupno 12 utakmica. Dva puta se upisivao u strijelce u porazima od Kjeva (1:2) te u Kupu Italije protiv Udinezea (2:4), a ima i jednu asistenciju. Za 198 centimetara visokog golgetera ne manjka ponuda.
 
- Ponuda zaista ne nedostaje. Imam četiri konkretne od Barija, Avelina, Modene i Bolonje pa ću dobro razmisliti šta dalje. Ponavljam, ima još do kraja prijelaznog roka pa će se sve znati u svoje vrijeme - kazao je bh. napadač.

Pružiti maksimum

Kada se potenciralo s imenima novih reprezentativaca, Milanovo ime uvijek se nalazilo u vrhu. U eri Safeta Sušića nije dobio priliku da zaigra u državnom dresu, da li će drugačije biti s novim selektorom Mehmedom Baždarevićem?

- Očekujem poziv. Ali, sve je na meni, moram naporno da treniram, samo da razmišljam o igranju i zabijanju golova. Dat ću sve od sebe da zaigram za reprezentaciju. O selektoru mislim sve najbolje i čitao sam da prati i moj rad, što mi je posebno drago - zaključio je Đurić.

4 meča odigrao je Đurić za mladu reprezentaciju BiH

6 puta zatresao je mrežu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.