NOGOMET

Zubizarreta smijenjen, odlazak iz "Barce" najavio i Puyol

Dan nakon poraza od Real Sociedada

M. M.

5.1.2015

Predsjednik Fudbalskog kluba Barcelona Josep Maria Bartomeu odlučio je raskinuti ugovor sa sportskim direktorom ovog kluba Andoni Zubizarretom, dan nakon poraza od Real Sociedada, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici ovog kluba.

Predsjednik se u ime kluba zahvalio Zubizarreti na doprinosu, posvećenosti i profesionalizmu koje je iskazao u posljednje četiri godine koje je proveo na ovoj funkciji.

Barcelonin golman od 1986 do 1994, vratio se u katalonski klub u julu 2010. i preuzeo ulogu sportskog direktora.

Samo pola sata nakon objave ove voijesti, svoj odlazak iz kluba najavio je i nekadašnji odbrambeni igrač "Barce", a sadašnji asistent fudbalskog direktora Carles Puyol.

On je na svojoj Facebook stranici objavio kraj saradnje sa klubom, kazavši da bi više volio da se oprostio s klubom na fudbalskom terenu.

puyol1

Foto: Screenshot

- Ova tri i po mjeseca dala su mi priliku da vidim drugu stranu ovoga kluba. Naučio sam puno i veoma sam zahvalan ali želim da doživim i drugačija iskustva i iz drugačijih perspektiva, rekao je između ostalog Puyol.

Dodao je kako želi da napreduje u ličnom i profesionalnom smislu.

- Nadam da ću se jednog dana vratiti i ovoj kući dati barem djelić onoga što mi je pružila u ovim predivnim godinama, kazao je Puyol.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.