NOGOMET

Kalesijski pioniri igrat će protiv Bayerna i Firoentine

Učestvuju na turniru u Njemačkoj

F. S.

5.1.2015

Kalesijski pioniri i ove godine će učestvovati na 18. internacionalnom nogometnom turniru „Internationales U 13 Hallenturnier in Mundenrkingen“ u njemačkom gradu Ulmu. Selekciju najboljih pionira predvodit će Šefik Imamović, selektor pionirske reprezentacije TK-a, i magistar sporta Mensur Šmigalović. Za ekipu iz Kalesije nastupat će: Nedžad Dogić, Ajdin Mujkić, Amel Mujkić, Dino Alibašić, Benjamin Križevac, Amar Kitić, Adin Jašarević, Ibro Požegić, Muhamed Šljivić i Ahmed Hasanbegović. Kalesijci će biti u grupi sa slavnim Bajernom i italijanskom Fiorentinom. I prošle godine su bili u grupi sa ovim ekipama. Sa Fiorentinom su remizirali (0:0), a od Bajerna su doživjeli častan poraz (0:2).

- Prošle godine smo ostavili odličan utisak i osvjetlali obraz. Nadam se da ćemo i ove godine ponoviti prošlogodišnje igre. Nekoliko dana smo trenirali u Kalesiji i vjerujem da smo spremni za odmjeravanje snaga sa ovim evropskim velikanima, kazao nam je trener Šefik Imamović.

I Mensur Šmigalović vjeruje da će kalesijski mladi nogometaši dostojno predstavljati i Kalesiju i BiH na ovome turniru. Kako kaže, za nastup na ovom turniru najveće zasluge pripadaju Elvisu Hodžiću, iz Tojšića kod Kalesije, koji živi u Njemačkoj, gdje ima svoj vlastiti biznis. Nogometni savez općine Kalesija je nedavno Elvisu Hodžiću, zajedno sa Suvadom Bešlićem, dodijelio specijalno priznanje za doprinos razvoju sporta u Kalesiji.

Elvis Hodžić kaže da su organizatori turnira prošle godine bili oduševljeni igrom, ponašanjem i disciplinom kalesijskih dječaka, te da su zbog toga i zaslužili pozivnicu i na ovogodišnji turnir, koji će se igrati 10. i 11. januara u Ulmu.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.