NOGOMET

Baždarević ne gubi vrijeme: Do kraja januara ću obići sve naše igrače

Selektor BiH putuje Evropom

M. T.

6.1.2015

Ne priča puno, ali, očito, radi puno i, što je najvažnije, radi sistematski. Nije prošlo puno vremena otkako je potpisao ugovor, dok su do prve utakmice u Andori dva i po mjeseca, no selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević ne gubi vrijeme.

Kada smo ga jučer nazvali da ga pitamo za detalje posjete Italiji, fudbaleru Verone Ivanu Martiću, koji se dovodi u vezu sa selekcijom BiH, Baždarević nije otkrio puno detalja.

Idem svukuda

- Idem svukuda. Pitao sam ljude iz Saveza mogu li ići i rekli su mi da mogu. Koristim činjenicu da se u nekim zemljama u ovom periodu igraju utakmice i želim da ih gledam inkognito i uz to obiđem naše fudbalere. Bio sam u Njemačkoj, Italiji, želim ići i u Englesku, gdje god ima naših igrača... Vjerujem da ću do kraja mjeseca obići sve standardne  - kaže Baždarević.  

S mnogima je, kako tvrdi, već razgovarao.

- S gotovo svima onima koje sam dobio na telefon. Zvao sam ih, čestitali smo jedni drugima Novu godinu i dojmovi su prilično dobri, lijepo smo porazgovarali - govori Meša.

Bez imena

Na pitanje je li do sada razgovarao s nekim novim fudbalerom koji do sada nije nosio dres reprezentacije BiH, nije odgovorio konkretno.

- Neću pričati o imenima. Kada nađem nekoga, uvjerim se da zaslužuje pažnju i da želi igrati za nas, znat će se na vrijeme. Glupo je da sada nabrajam koga sve želim gledati. Uostalom, ako kažem da idem u Italiju, valjda je jasno koga ću gledati... - rekao je Baždarević.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.