NOGOMET

Borjan jučer boravio u Sarajevu

Kanadski golman već dugo vremena nalazi se na meti bordo kluba

Autor:A. MIZDRAK

6.1.2015

Dojučerašnji čuvar mreže bugarskog Ludogoreca Kanađanin Milan Borjan, inače želja čelnika Fudbalskog kluba Sarajevo, posjetio je jučer glavni grad Bosne i Hercegovine. Prema njegovim riječima nije ni pregovarao s upravom bordo kluba.

Slobodan igrač

- Istina, u ponedjeljak sam boravio u Sarajevu, ali to je bilo isključivo privatne prirode. Sve je do mojih menadžera i oni će pregovarati s mogućim interesantima, trenutno sam slobodan igrač - kratko nam je kazao Borjan.

Međutim, kako "Avaz" saznaje iz izvora bliskih klubu s Koševa, kanadski reprezentativac jučer je sjeo za stol s čelnim ljudima Sarajeva i razgovarao o mogućem transferu u bordo klub. Epilog - male su šanse da Borjan na proljeće stane među stative koševskog premijerligaša.

Sportski direktor bordo kluba Abdulah Ibraković nije želio komentirati eventualni dolazak Borjana u Sarajevo, već je govorio o planova kad je pretstojeći prijelazni rok u pitanju.

- Imamo kvalitetnu ekipu i nećemo dovoditi mnogo igrača. Najvažnije je zadržati sadašnju ekipu koja je odlična i uigrana. Eventualno ćemo dovesti dva do tri nogometaša, ali polako, neka sve ide svojim tokom - kazao je Ibraković.
 
Dupla kruna

Sportski direktor potom nam je kazao kako će to izgledati pripreme za nastavak sezone, u kojoj je bordo ekipi cilj osvajanje duple krune.

- Na Koševu je prozivka zakazana za 15. januar. Potom ćemo od 19. do 26. januara boraviti u Čitluku, a potom 2. februara putujemo u Antaliju, gdje ćemo boraviti do 16. februara.  

Metalist, Partizan i Puškaš

Poznata su tri protivnika Sarajeva na pripremama u Turskoj. Najprije, 4. februara bordo momci snage će odmjeriti protiv ukrajinskog Metalista, 7. februara na rasporedu je duel s Partizanom, a 14. februara izabranici trenera Mehe Kodre igrat će protiv Akademije Puškaš.

Generalnu probu pred početak sezone bordo momci odigrat će u Čitluku, gdje će biti obavljen i posljednji dio priprema (od 19. do 25. februara), protiv Leotara 21. februara.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.