NOGOMET

Arapović: Bez Selimovića se ni ja ne vidim na Piroti

Trener Travnika u nedoumici

S. PINJO

7.1.2015

Mada je prozivku zakazao za 10. januar, trenera Travnika Husniju Arapovića trenutno zatišje u klubu uveliko zabrinjava. Strateg "vezira2 podržao je istup predsjednika Nihada Selimovića koji ima ambiciju stvaranja stabilnog kluba i plasman u gornji dio tabele. O takvom projektu se najveći dio uprave još ne izjašnjava.    

 - Predsjednik Selimović je čovjek naprednih shvatanja promjena stvari u bh. nogometu i sigurno je da ne može sam provoditi takvu politiku. Ukoliko Travnik želi stabilnost na duže staze onda mora povući poteze kao Sarajevo i Željezničar, odnosno stvoriti dioničko društvo i sve više ići ka privatizaciji. Bojim se da Selimovića uprava ne ostavi usamljenog i onda bi nastupili pravi problemi. Evo, ja sam morao odgoditi početak priprema, jer ne znam šta reći igračima kako dalje, kaže Arapović.  

Arapoviću nije jasna ni sudbina trenera na svim nivoima, jer je saradnja sa njima dogovorena do kraja protekle godine.

- Kao ni igrači, tako ni mi treneri ne znamo na čemu smo sa svojim daljim angažmanom. Ja konkretno imam ponude nekih premijerligaša, ali sam pred pauzu čvrsto obećao predsjedniku Selimoviću da bez njegovog znanja neću uraditi ništa. Ukoliko bi se slučajno desilo da on napusti Travnik, onda ni ja sebe ne vidim više na Piroti, rekao je Arapović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.