NOGOMET

Halilhodžić: Odmarat ću do ljeta

Iz Lila za “Dnevni avaz”

A. DRINJAKOVIĆ

7.1.2015

- Ima mnogo kontakata, poziva, ali, prema svemu sudeći, odmarat ću do ljeta. Prošla godina je baš bila iscrpljujuća – kaže nesuđeni selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Vahid Halilhodžić na početku razgovara za „Dnevni avaz“.

Neuspješni pregovori

Iza legendarnog stručnjaka je zaista naporna 2014. godina. Sve je dao od sebe kako Alžir na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ne bi bio samo slučajni učesnik. I uspio je, “Pustinjske lisice” došle su do osmine finala, gdje su namučile svjetske prvake Nijemce.

Uslijedila je kratka, ali veoma turbulentna jesenja epizoda u turskom prvoligašu Trabzonsporu. Napustio je grad na Crnom moru vrativši se u Francusku, u svoj dom u Lilu.

- Ne znam da li sam u prošloj godini do odlaska iz Trabzonspora imao desetak dana odmora. Mnogo sam se potrošio i vrijeme je za odmor. Evo, upravo sam se vratio sa skijanja i baš sam uživao. Lijepo je u životu, osim za fudbal, imati vremena i za druge stvari – ističe Vaha.

Završena priča

Kraj prošle godine obilježila su, na kraju su se ispostavila bezuspješnim, nastojanja čelnika Nogometnog saveza BiH da dovedu Halilhodžića na klupu “Zmajeva”. Dvije runde pregovora u Makarskoj i Mostaru završene su Vahinim konačnim ne.

- To je završena priča, objasnio sam svoje razloge nebrojeno puta. Samo ću ponoviti da novom selektoru Mehmedu Baždareviću želim mnogo sreće i da odvede “Zmajeve” na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj – poručuje Halilhodžić.

Ponosan i potresen

- Istovremeno sam i ponosan i potresen činjenicom da je Općinsko vijeće Jablanice odlučilo da gradski stadion dobije ime po mom bratu Salemu. On je mnogo uradio na promociji rodne Jablanice i lijepo je da se to cijeni – riječi su Vahe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.