NOGOMET

Osim: Imamo dobre fudbalere, nećemo se pojačavati

Zvanično predstavljen kao trener katarskog El-Karitijaha

Z. Š.

9.1.2015

Amar Osim jučer je i zvanično predstavljen kao trener katarskog El-Karitijaha, a nekadašnji menadžer Željezničara prvi put se družio s novinarima.

Novo iskustvo

Portparol El-Karitijaha Hamad Eid Anzi rekao je kako je klub prije dvije godine želio angažirati Osima, ali dogovor nije postignut, jer je on tada bio trener Želje.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam preuzeo treniranje El-Karitijaha, to je za mene potpuno novo iskustvo. Od prvog dana naišao sam na izvrsnu atmosferu i dobrodošlicu svih ljudi s kojima sam pričao - rekao je Osim.

Iako nije imao previše vremena da se upozna s kvalitetima tima, kojeg je gledao samo na snimcima, bh. stručnjak je optimista.

- Ovo što sam do sada vidio je dosta dobro, ekipa ima potencijal i mogućnost da napreduje. Od igrača, znam Brazilca Domingoša (Domingos) i napadača Jahju Kebea (Yahia Kebe).

Mislim da nam pojačanja neće biti potrebna, da imamo dovoljno dobar kadar da ispunimo ciljeve kluba. Slijede nam naporan rad i pripreme - izjavio je 47-godišnji trener.

Izboriti opstanak

El-Karitijah trenutno je na 12. poziciji tabele katarske Stars lige, koja broji 14 ekipa, a dvije posljednje sele se u niži rang takmičenja.

Osimov prvenstveni zadatak je da izbori opstanak u ligi i da El-Karitijah odvede u sredinu tabele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.