NOGOMET

Otkrivena tajna Lionela Messija: Dao je obećanje treneru na samrti

Holanđanin Henk Ten Cate, bivši pomoćni trener Barcelone tvrdi

Autor:(A. Vr.)

8.1.2015

Holanđanin Henk Ten Cate, bivši pomoćni trener Barcelone, otkrio je svoje viđenje situacije vezano uz nezadovoljstvo Lionela Messija trenutnim stanjem u katalonskom velikanu.

Dobro upućeni Ten Cate, koji je bio pomoćnik Franka Rijkaarda u sezoni kada je Messi debitirao u dresu katalonskog nogometnog giganta, smatra da bi bilo najbolje za Argentinca da na kraju napusti Camp Nou, prenosi sportski.net.hr.

"Koliko ja znam, problemi u Barceloni su počeli prije dvije godine. Messi je i dalje u Barceloni jer je dao obećanje treneru na samrti", izjavio je Ten Cate za holandski De Telegraaf.

"Mislim da bi taj transfer bio u interesu svih. Lionel je dugo u Barceloni i treba mu novi izazov. On i dalje vrijedi puno novca, ali vrijednost će mu padati. Zaista ga želim podržati, ali nisam siguran da će se vratiti na najvišu razinu. Nije normalno da neko blista tako dugo kao i on. Da budem iskren, on nije bio na najvišoj razini i prošle godine i pored toga je imao dobru statistiku", dodao je Ten Cate.

Podsjećamo, bivši trener Barcelone Tito Vilanova umro je u aprilu 2014. godine nakon duge bitke s rakom.

Svjetski mediji naveliko pišu o Messijevom nezadovoljstvu situacijom u Barceloni, a u pokušaju smirivanja strasti u cijeloj priči predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu najavio je prijevremene predsjedničke izbore.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.