NOGOMET

Prcić: Želja - plasman na Euro 2016!

Reprezentativac BiH za "Avaz" iz Francuske

I. ISOVIĆ

9.1.2015

Sanjin Prcić (21), nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, jedini je naš internacionalac u francuskoj Ligi 1. Iza ovog nogometaša veoma raskošnog talenta, bez obzira na sve nedaće koje su ga pratile u 2014., ipak je uspješna godina.

Odlazak iz Sošoa

Prcić je, sumirajući proteklu godinu, naglasio da će 2014. pamtiti po svom početku u Prvoj ligi kao igrač Sošoa te po velikom broju solidnih utakmica koje je odigrao za klub s kojim se ljetos rastao nakon više od 12 godina i prešao u Ren.

- Nažalost, zbog veoma loše jeseni 2013, iako smo dosta dobrog napravili u nastavku sezone, Sošo je ispao u Drugu ligu. U međuvremenu, počelo se konkretnije govoriti o novom klubu. Uprkos velikom interesiranju evropskih i francuskih klubova, ipak sam se odlučio za Ren. U novom klubu se u svakom pogledu dobro osjećam. Imam odličnu saradnju sa svima. Nadam se ću dobiti i veću minutažu u narednim utakmicama - kaže Prcić u razgovoru za "Dnevni avaz".

Jednako kao i cijela bh. javnost, i Prcić ističe da je redovno pratio sva dešavanja oko naše najbolje reprezentacije, kao i izbor novog selektora.

Ispuniti cilj

- Što se tiče naše reprezentacije, sretan sam što imam priliku da opet nosim dres svoje Bosne i Hercegovine. Učinit ću sve što bude do mene da ispunimo ove godine naš cilj. Moja velika želja je da, zajedno s igračima, selektorom Mehmedom Baždarevićem te sa svim Bosancima i Hercegovcima, izborimo plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine - naglasio je Prcić.

Podrška porodice

Kao i uvijek do sada, skromni nogometaš Rena ističe veliku podršku svoje porodice.

- Normalno, bila je to velika promjena za mene. Prvi put sam i zvanično napustio našu kuću u Belfortu i otišao daleko od svojih. Ipak, zahvaljujući mami Miri i tati Safetu, koji su često kod mene na sjeveru Francuske, te djevojci Irni, brzo sam se uklopio. U međuvremenu, sestra Ena otišla je čak u Australiju tako da mi sada ona najviše nedostaje - ističe Prcić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.