NOGOMET

Messi skrivio prvi penal u karijeri

Na utakmici Barcelona - Atletico Madrid

Autor:(D. K.)

12.1.2015

Atmosfera oko Barcelone posljednjih dana bila je daleko od idealne, međutim igrači Luisa Enriquea odgovorili su najbolji mogući način i u derbiju s 3:1 pobijedili su Atletico.

Bila je to prva prvenstvena utakmica u kojoj su se u strijelce upisala sva tri igrača iz paklenog napada Katalonaca - Neymar, Suarez i Messi, prenio je Goal.com.

Urugvajcu je ujedno ovo bila prva utakmica za Barcelonu u kojoj je postigao gol, ali i asistirao. A, kad smo već kod asistencija Suareza, to mu je bila šesta ove sezone. Od tih šest, tri su bile za golove Neymara.

Atletico je jedini pogodak na utakmici postigao sa bijele tačke. Strijelac je bio Mario Mandžukić kojem je to bio 15. gol sezone. Ista je to brojka koju ove sezone u dresu Chelseaja ima igrač kojeg je naslijedio u Atletico, Diego Costa.

A, Mandžin gol prvi je jedanaesterac koji je Atletico postigao na Nou Campu od 2005. Zanimljivo, onda je strijelac bio Fernando Torres, koji je danas priliku dobio u nastavku utakmice.

Spomenuti jedanaesterac inače prvi je u karijeri koji je skrivio Lionel Messi koji je u šesnaestercu srušio Jesusa Gameza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.