NOGOMET

Alispahić danas stiže na pregovore u FK Sarajevo

"Avaz" saznaje Dojučerašnji igrač Rijeke pred vratima bordo kluba

A. MIZDRAK

12.1.2015

Mehmed Alispahić je prije tri sezone u dresu zagrebačkog Dinama vodio bespoštedne duele Lige prvaka s nogometašima Real Madrida Serhiom Ramosom (Sergio), Čabijem Alonsom (Xabi), Fabiom Koentraom (Coentrao)... 

Veoma izvjesno

Prošle sezone, s Rijekom je kroz dvomeč plej-ofa Evropske lige izbacio njemački Štutgart i plasirao se u grupnu fazu. A danas, Alispahića milimetri dijele od transfera u Fudbalski klub Sarajevo.

Kako “Avaz” saznaje, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine danas će doputovati u glavni grad naše zemlje i sastati se s čelnicima bordo kluba kako bi dogovorio detalje transfera u Sarajevo. 

Kako nam je kazao izvor iz Titove 38/b, saradnja je skoro dogovorena i veoma je izvjesno da će Alispahić na proljeće zaigrati u bordo dresu.
 
Brojne ponude
 
Čim je Bugojanac u subotu raskinuo ugovor s klubom s Kantride, pojavilo se mnogo zainteresiranih, koji bi u svojim redovima voljeli vidjeti 27-godišnjeg ofanzivnog veznjaka. 

Za Alispahića su interes pokazali italijanska Specija, Zadar... ali njega trenutno najviše privlači projekt FK Sarajevo, u kojem vidi šansu za velike uspjehe u karijeri. 

Iz igračkog CV-ja

Reprezentativno iskustvo

Internacionalna karijera, nastupi u Ligi prvaka

Agresivnost

Odličan pregled igre

Kreativnost u završnici

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.