NOGOMET

Krstičević se predstavlja igračima

U aktuelnom prvaku Zrinjskom danas počinju s radom

Ma. P.

12.1.2015

Nakon Širokog Brijega i Željezničara, danas (12 sati) s radom počinje i Zrinjski, treći klub iz vrha premijerligaške karavane. 

Nakon spuštanja zavjese na jesenji dio sezone, s igračima se pozdravio Branko Karačić, a danas će ih Pod Bijelim brijegom dočekati Mišo Krstičević, pred kojeg su čelnici aktuelnog prvaka visoko postavili letvicu u proljetnom dijelu sezone.

- Naš cilj je isti od prvog dana priprema za ovu sezonu, a to je odbrana naslova prvaka - ponovio je to mnogo puta ove zime Danko Šulenta, izvršni potpredsjednik Zrinjskog.

Iako prijelazni rok službeno nije ni počeo, već je odavno poznato da će pripreme sa Zrinjskim početi Ognjen Todorović i Sven Dedić, a na današnjoj prozivci očekuje se još jedan veznjak - Dejan Vukomanović. 

Što se tiče odlazaka, rubrika "otišli" za sada je, praktično, prazna, jer se na prvom treningu očekuju svi igrači koji su imali minutažu u prvih 15 kola.

Zrinjski se, naime, rastao samo s Vedranom Turkaljem, Dženanom Durakom i Markom Basarom, ali oni jesenas nisu zaigrali ni minute u prvenstvu.

Špekuliralo se odlaskom Ivana Crnova, ali kako na adresu kluba još nije stigla nijedna ponuda, ovaj veznjak danas se, također, očekuje u Mostaru.

Plan priprema

Uvodni dio priprema Mostarci će odraditi u svom gradu, zatim će neko vrijeme boraviti u Međugorju, a onda će s radom nastaviti u Istri. Završni dio priprema ponovo će obaviti Pod Bijelim brijegom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.