NOGOMET

Jusufbegović proziva "Rođene"

MOSTAR Igrači Velež od danas počinju borbu za Evropu

F. IBRULJ

12.1.2015

Kako je ranije i najavljeno, fudbaleri Veleža od danas startaju sa priprema za proljetni dio sezone. Prozivka je najavljena za 12 sati, a imena igrača koji će se pojaviti na prozivci, dat će jasniju sliku kada je riječ o igračkom kadru ekipe u ovom trenutku.

Nema akvizicija

Sigurno je da će ta slika biti izmijenjena u ovom trenutku, ponajviše zbog odlaska ili barem najave odlaska pojedinih igrača.
Još se ranije pisalo o odlasku Samira Merzića, Marsela Mace, Dušana Hodžića, Mladena Popovića i Admira Vladavića. Nije isključeno da u narednom periodu još neko od igrača napusti ekipu.

Kada su u pitanju dolasci, za sada je situacija poprilično mirna. Ne objavljuju se imena onih s kojima se kontaktira, koji bi mogli biti moguće akvizicije na proljeće. 

Vještačka trava

Što se tiče samog stadiona, odnosno pomoćnog terena, prema posljednjim informacijama, radovi ulaze u završnu fazu. Još je preostalo samo da se postavi završni sloj pijeska.

Nakon toga počinje postavljanje vještačke trave. Za postavljanje rasvjete te zaštitne ograde potrebno je osigurati potrebna sredstva. Tek tada će se moći reći da je priča o pomoćnom terenu zaključena.

Kroz tunel na teren

Kada je u pitanju sam stadion, u ovom trenutku se izvode radovi na dijelu tribine koja je povezana sa svlačionicima. Za razliku od prethodnih sezona, izlaz na stadion bit će direktno iz svlačionica kroz tunel, koji će se postavljati u trenutku kada ekipa izlazi na teren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.