NOGOMET

Kvesić i Tomić produžavaju ugovore

Željezničar se dogovorio sa prvotimcima

Z. Š.

12.1.2015

Milomir Odović imat će u nastavku priprema Željezničara dvije velike brige manje. Josip Kvesić i Tomislav Tomić, dvojica izuzetno bitnih članova prvog tima, dogovorila su da će produžiti ugovore sa "Plavima" do ljeta 2016. godine.

Dvojcu iz Širokog Brijega ugovori su istjecali naljeto i postojala je vrlo realna mogućnost da već sada pronađu novi klub kako bi Željo dobio neko obeštećenje. 

Ipak, u klubu su procijenili da je važnije da ekipa ostane na okupu kako bi se ispunio glavni cilj u ovoj sezoni, izlazak na evropsku scenu.

- Izuzetno smo sretni, jer su Kvesić i Tomić pristali da produže ugovore do ljeta 2016. godine. Oni su veoma bitan dio naše ekipe i s njima ćemo sigurno mnogo lakše ostvariti svoje ciljeve i izboriti plasman u Evropu - rekao je prvi čovjek Želje.

tomic-zeljo-lovcen

Tomić: Nekoliko ponuda

Kvesić je imao nekoliko ponuda, najkonkretnije iz hrvatskih prvoligaša Hajduka i Rijeke, dok su Tomića, također, tražili Splićani, ali i klubovi iz nekoliko evropskih država.

Inače, igračima su na prvom treningu u subotu podijeljene novembarske plaće, a u klubu najavljuju kako napokon dolazi vrijeme u kojem neće biti finansijskih problema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.