NOGOMET

ZLATNA LOPTA Ova novinarka večeras će sreću donijeti samo jednom

Zlatna lopta i Kate Abdo

Autor:A. Vr.

12.1.2015

Pobjednika u borbi za Zlatnu loptu saznat ćemo večeras, a u igri su ostala tri kandidata, Manuel Neuer, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Britanska novinarka i voditeljica, Kate Abdo, vodit će svečanu ceremoniju, a prelijepa 34-godišnja novinarka sreću će donijeti samo jednom od fudbalera. 

Abdo govori četiri jezika, njemački, francuski, engleski i španski, a oči cijelog svijeta večeras će biti uprte u nju.

Podsjetimo, uoči večerašnje gala večeri u Zurichu kada će i zvanično biti proglašen najbolji nogometaš svijeta za 2014. godinu, a u konkurenciji su golman Bayerna Manuel Neuer, napadač Reala Cristiano Ronaldo i Barcelonin čarobnjak Lionel Messi, danas su tradicionalno održali press konferenciju trojica najboljih prošle sezone.

Nominovani su odgovarali na pitanja novinara, a interesantno je bilo kada su novinari upitali Cristiana Ronalda za mišljenje o svojim "protivkandidatima".

- Oni su fantastični igrači, najbolji u svojim timovima i volio bih da mogu da igram sa Neuerom i Messijem u istoj ekipi, rekao je Ronaldo.

Messi je na upit novinara izjavio kako mu je čast što je ponovo nominovan, a imao je samo riječi hvale za Neuera i Ronalda, koje izuzetno cijeni, kao velike igrače i profesionalce.

- Protiv Ronalda sam prošle sezone imao fantastične utakmice. Volio bih da mogu nekad da igram zajedno u ekipi sa Ronaldom, jer uvijek volim da igram sa najboljima, rekao je Messi.


 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.