NOGOMET

Blažević: Vratio bih se u Slobodu

Trener svih trenera

E. MUHAREMAGIĆ

14.1.2015

Gostujući u otvorenom programu tuzlanskog Radija 7, trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, između ostalog, dotakao se i Slobode. 

Blažević je nebrojeno puta istakao da je u Tuzli proveo lijepih i nezaboravnih sedam mjeseci, ali da se i dalje interesira za stanje i rezultate koje ostvaruje ekipa s Tušnja.

Lijep utisak

Razočarao se činjenicom da je Sloboda, otkako je uveo u Premijer ligu BiH, prikovana za dno tabele te da ga je trenutno stanje rastužilo.

Na pitanje voditeljice da li bi se vratio u Tuzlu, Ćiro je rekao:  

- Vrlo rado. Sada sam slobodan trener i ako me ljudi iz kluba pozovu, razmotrio bih tu opciju. Sloboda i Tuzlaci su ostavili lijep utisak i dojam na mene. Meni je bilo lijepo i ugodno u Tuzli, a to svugdje ističem. Dakle, vrlo rado bih se vratio i preuzeo Slobodu.

On je dodao da je zadržao dobre odnose s predsjednikom Slobode Azmirom Husićem.

Novi izazovi

- Ako me pozovu, ja sam tu. Znam da je i sada teška i neizvjesna situacija, ali ja sam navikao na izazove, koji me prate kroz moju cijelu trenersku karijeru. Zdrav sam, sposoban i slobodan kao trener na tržištu i ne bih imao ništa protiv da ponovo vodim Slobodu, ali ovaj put u Premijer ligi - konstatirao je Ćiro.

Odmor u Zagrebu

Ćiro je istakao da je otvoren za eventualne razgovore. Nakon što je napustio hrvatski Zadar, trenutno se nalazi u Zagrebu, gdje odmara i čeka nove ponude. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.