NOGOMET

Španac zna šta je dobro: Guardiola uzeo recept za sarmu i banjalučke ćevape

Voli kuhanu hranu

(N. K.)

14.1.2015

- Trener Bayerna je zavolio sarmu, a Raul je poludio za ćevapima, kao i za ostalim specijalitetima s roštilja. Ovako počinje svoju ispovijest o druženju sa svjetskim poznatim sportskim zvijezdama najpoznatiji fizioterapeut iz manjeg bh. entiteta i Banjaluke Boris Vrhovac.

Druženja s nekadašnjim zvijezdama Real Madrida i Barcelone su nezaboravna.

- S Raulom sam baš jako dobar i često se družimo. Tako je bilo i s Guardiolom kada je bio u Kataru. On me je zvao svojim maserom i kuharom, jer sam mu često spremao ručak ili večeru. Najviše voli sarmu i tražio je recept za nju, kao i za banjalučke ćevapčiće. Voli kuhanu hranu. Raul je više ljubitelj roštilja. Banjalučki ćevap mu se posebno sviđa, a recept sam pokupio od jednog prijatelja iz grada na Vrbasu. Guardiola je totalno opušten i normalan, a i dan-danas nađe vremena da mi se javi iako ima mnogo obaveza kao trener Bayerna. Često se čujem s Mehmedom Baždarevićem, koji je dvije godine bio trener u Kataru, i naravno sa svojim velikim prijateljem Alenom Bokšićem.

Sadašnji trener Bayerna mu je svojevremeno otkrio ko će biti najveća zvijezda u Barceloni, piše Blic.

- Sjećam se da mi je Pep Guardiola, kada sam ga pitao ima li ko u Barceloni ko će biti velika zvijezda, rekao za Messija, koji je tada bio u omladinskom timu. Ispričao mi je sve o njemu, kako ga je Barcelona dovela, kako su mu davali injekcije za rast. Onda sam imao priliku da budem u hotelu gdje se okupila selekcija Argentine, ja sam prišao i pitao ih da li je među njima Messi. Pokazali su mi na najudaljeniji sto, a kada sam mu prišao i zatražio autogram i da se fotografišemo, svi su se smijali i njemu i meni. Kasnije smo se vidjeli još nekoliko puta i uvijek se nasmije kada mu pokažem fotografiju s tog prvog susreta - kaže popularni Vrle.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.