NOGOMET

Husić ostaje na čelu Slobode

Okončana neizvjesnost oko rukovođenja ekipe s Tušnja

E. M.

15.1.2015

Pitanje koje su u posljednjih desetak dana najčešće postavljali navijači Slobode, a vezano je za daljni angažman predsjednika Azmira Husića, konačno su dobili odgovor. Istina, još ne zvanično, ali u međuvremenu, Husić je u razgovoru sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem dobio određene garancije,koje je prihvatio u vezi sa daljnjim finansiranjem kluba.

Očito je i Husić prihvatio ponudu Grada Tuzle, pa će najvjerovatnije na sutrašnjoj Skupštini kluba objelodaniti da će i u nastavku sezone ostati na funkciji prvog čovjeka kluba.

- Ostajem predsjednik Slobode. Imao sam sastanak sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i dobio sam čvrste garancije u svim segmentima - izjavio je između ostalog Husić.

Kakve i u kojoj mjeri je dobio garancije nije saopšteno,ali se od ranije zna da je Husić ponudio milion maraka,koliko je tražio i od gradskih vlasti da podrže tuzlanski klub. Sada, kada je rješena trakavica u kojoj je sasvim sigurno Husić izvukao bolji kraj, slijedi formiranje ekipe za nastavak sezone u kojem Sloboda ima težak zadatak da izbori opstanak u Premijer ligi.

U međuvremenu, Slobodu su napustili bivši kapiten, Muhamed Omić i Adnan Đežerović, a ranije je papire na arbitraži dobio i perspektivni golman, Kenan Pirić. Skupština kluba održat će se u petak,a prozivka, prema ranijim najavama u nedjelju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.