NOGOMET

Messi razbuktao nove glasine: Priznali da rade na spektakularnom transferu!

Nakon pobjede Barcelone

(Mi.K.)

15.1.2015

Messi je nakon pobjede Barcelone u derbiju s Atleticom izjavio kako je laž da je njegov otac kontaktirao s čelnim ljudima Chelseaja te da nije istina da je u lošem odnosu s trenerom Barcelone Luisom Enriqueom.

- Svašta se pričalo, da sam u lošim odnosima s Guardiolom, pa s Eto'om, Ibrahimovićem..., da sam tražio da ih se klub riješi. Nikada nisam tražio bilo čiji odlazak, umoran sam od tih naklapanja. Najviše me boli što su te priče došle iz katalonskih medija, a ne iz Madrida - razočarano je izjavio Messi, a engleski mediji baš u zadnjoj rečenici vidjeli su odškrinuta vrata za mogući transfer.

Spekulacije su se ponovno razbuktale kada je Messi ni 24 sata nakon gore navedene izjave simptomatično utvrdio: "Ne znam gdje ću biti sljedeće sezone... Uvijek kažem kako želim završiti karijeru u Barceloni, ali niko ne zna što budućnost donosi, posebno u svijetu nogometa gdje se stvari mijenjaju preko noći -izjavio je Messi prilikom ceremonije dodijele Zlatne lopte u Zuerichu.

Engleski mediji ponovno su se raspisali o interesu Chelseaja i Manchester Cityja. Guardian je prije nekoliko dana u svojoj analizi došao do zaključka kako su samo Manchster United i Real Madrid u ovom trenutku sposobni zadovoljiti uvjete finansijskog "fair-playa" i realizirati transfer Messija odnosno isplatiti Barceloni zaštitnu klauzulu koja iznosi 250 miliona eura te Argentincu ponuditi plaću od dvadesetak miliona eura neto godišnje.

Međutim, Sun u današnjem broju tvrdi kako je Manchester City također kadar isplatiti Barcelonu i zadovoljiti Messijev apetit.

"We Can Get Messi", naslov je u Sunu koji se poziva na izvore iz redova aktualnog prvaka Engleske. Čini se da to nije obična tabloidska priča, to se može iščitati iz izjave menadžera Manchester Cityja Manuela Pellegrinija koju je u međuvremenu dao španjolskim medijima.

Pellegrini je u izjavi za radio stanicu Onda Cero ostavio otvorena vrata za veliki transfer.

"Normalno je da pratimo najbolje nogometaše na svijetu", potvrdio je Pellegrini i znakovito dodao, s vremena na vrijeme pojave se glasine koje su u interesu pojedinaca a ne kluba, ali ne kažem da je u ovom slučaju tako."

Očito je da Cityev menadžment iza kulisa radi punom parom na spektakularnom transferu koji će, ako se ostvari, porušiti sve rekorde. Sve analize govore da bi u ukupnom obimu mogao dosegnuti 500 miliona eura, prenosi Gol hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.