NOGOMET

Čelik će suspendovati Darka Mišića!

Zeničani počeli pripreme za proljeće

V. BEGUNIĆ

15.1.2015

Današnju prozivku na Bilinom polju za početak priprema za drugi dio sezone, prema očekivanju, izvršio je prvi trener Elvedin Beganović, jer Čelik još uvijek nije našao zamjenu za odbjeglog šefa struke Milomira Odovića, koji je prešao u Željezničar. Zeničani se nadaju kako će Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji zasjeda u ponedjeljak, promijeniti odluku Odbora za hitnost, koji nije prihvatio zahtjev Darka Nestorovića da, uz vođenje U-21 selekcije, vodi i Čelik.

- Još se nismo, kao klub, predali u nakani da Darko Nestorović vodi Čelik. IONSBiH treba potvrditi ili izmijeniti odluku Odbora za hitnost - kazao je predsjednik Čelika Senad Sarajlić, koji dodaje da nisu naišli na nepremostivi zid u svojim aktivnostima da im se ispuni želja da ekipu ipak na proljeće vodi Nestorović.

Sarajlić je dodao da su uporedo ostvarili kontakte i sa nekim drugim trenerima, za slučaj da Nestorović definitivno otpadne, te da će narednih sedam dana biti izabran trener koji neće biti iz Zenice.

Kako desni bek Darko Mišić nije bio na prozivci, a ima važeći ugovor, Sarajlić najvljuje da će biti suspendovan.

 -Istina je da on ima klauzulu da, uz obeštećenje, može otići, ali kako nije uputio službeni zahtjev za raskid niti je donio novaca za obeštećenje, mi ćemo sa suspendovati. On je pod ugovorom i morao je biti na prozivci- smatra Sarajlić.

Gotovo je izvjesno da će, nakon Petra Bašića, Amera Osmanagića i Armina Duvnjaka, s kojim se klub sporazumno razišao, dok su Vedadu Jaganjcu dali odriješene ruke da može ići, klub će napustiti i Ognjen Đelmić. On se nije izjasnio o ponudi koju je dobio na kraju polusezone, pa u klubu smatraju da on licitira.

- Mi tu utakmicu nećemo igrati- ističe Sarajlić, koji dodaje kako je ovaj igrač, nakon što tri mjeseca neigranja, dobio priliku u Čeliku, čiju je ponudu, po njemu, morao drugačije tretirati. Opravdano su odsutni iskusni Alen Dedić i Nikola Simić.
 
Sarajlić najavio da će s golmanom i kapitenom Adijem Adilovićem, kojem je istekao ugovor ali koji je bio na prozivci, biti produžen ugovor. O novim igračima će razmišljati te kada bude imenovan novi trener, ali će već od sutra s ekipom trenirati i neki igrači iz nižerazrednih klubova.

Spisak igrača sa prozivke

Pripreme su počeli sljedeći igrači: Adi Adilović, Salih Hinović, Semir Bukvić, Aid Vehabović (golmani), Dženan Bureković, Renato Gojković, Zlatko Kazazić, Jovo Kojić, Harun Huseinspahić (odbrana), Marin Popović, Ognjen Radulović, Eldar Kavazović, Anel Dedić, Vladimir Grahovac (vezni), Vernes Selimović, Namir Alispahić, Haris Ribić (napadači), te kadet Amir Mašić i juniori Anes Duraković, Erol Mrzić. Prvi trener je Beganović, trener golmana Nijaz Hrustanović i kondicioni trener Nedim Šišić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.