NOGOMET

Kodro: Imam osjećaj da je pred nama sjajna polusezona

Prvi radni sastanak uoči početka priprema za proljetni dio sezone

Fena

15.1.2015

Fudbaleri Sarajeva danas su obavili prvi radni sastanak uoči početka priprema za proljetni dio sezone 2014/15. Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Drugoplasirani tim prvenstva BiH u polusezonu ulazi ambiciozno. Ekipa koju predvodi Veležova legenda Meho Kodro želi osvojiti ''duplu krunu'', odnosno titule u Premijer ligi i Kupu BiH.

Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković naglasio je na današnjoj konferenciji za medije da je igrači kadar za nadolazeću polusezonu skoro kompletiran i Kodro će za proljetni dio sezone na rapolaganju imati 25 igrača.

- Planiramo se pojačati na jednoj poziciji, a to bi trebalo biti riješeno u narednih par dana. Također, neki igrači će ići na posudbe u druge klubove. Kvalitet našeg igračkog kadra je neupitan i sigurno će moći ispuniti zacrtane ciljeve. Planiramo ići do kraja i u prvenstvu i u Kupu BiH - rekao je Ibraković.

Ekipa će naredna dva-tri dana u Sarajevu trenirati i obaviti testiranja igrača da bi se stručni štab upoznao s trenutnim fizičkim i zdravstvenim stanjem igrača. Naredni ponedjeljak će otputovati u Čitluk gdje će nastaviti s pripremama, a povratak u Sarajevo planiran je za subotu. 

Uslijedit će put i drugi dio priprema u Antalyji (Turska), a posljednji dio priprema ponovo će biti obavljen u Čitluku. U Čitluku i Antalyji Sarajevo će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica, nakon čega će Kodro znati koliko može očekivati od trenutnog igračkog kadra Sarajeva.

- Vidim da u ovoj ekipi ima puno kvaliteta i kapaciteta, ali i dosta prostora za napredak. Intuicija mi govori da bi mogli imati prelijepu fudbalsku godinu. Mislim da se većina igrača slaže s mojim razmišljanjima. Svjesni su da su u ekipi koja je stvorena da se bori za titule, što možda nosi određeni pritisak - izjavio je Kodro.

Osvrnuo se i na novog igrača u ekipi - Mehmeda Alispahića, koji bi po Kodrinim riječima trebao imati veliki doprinos u ekipi ako se vrati u željenu formu.

- Alispahić je veoma kvalitetan igrač. Ako ga uspijemo vratiti u barem 80 posto forme u kojoj je bio u Šibeniku ili kada je prešao u Dinamo, bit će izvanredno pojačanje. Klub je napravio pravi potez njegovim dovođenjem - zaključio je Kodro.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.